Retko koji kolač može da zameni starinske čupavce sa kokosom i čokoladom koji se tope u ustima
Starinski čupavci su kolač koji srpske domaćice decenijama mese, kako za slavlja, tako i za svakodnevno zaslađivanje posle ručka.
Postoji mnogo recepata za ovu poslasticu, međutim, mi vam donosimo savršenu pravu recepturu po kojoj će čupavci biti sočni, a kombinacija kokosa i čokolade će vas vratiti u detinjstvo.
Sastojci za čupavce:
Biskvit:
- 16 kašika brašna
- 10 kašika šećera
- 13 kašika ulja
- 1 prašak za pecivo
- 3 jajeta
- 100 ml mleka
Preliv:
- 100 g kokosa
- 150 g čokolade
- 150 g šećera
- 150 ml mleka
- 150 g margarina
Priprema čupavaca:
- U posudu umutite belanca, i polako dodajte šećer, kašiku po kašiku.
- Potom dodatje žumanca, jedno po jedno, muteći sve vreme, a zatim dodajte i mleko.
- Muteći sve vreme, u smesu dodajte brašno i prašak za pecivo.
- Dobijenu smesu sipajte u četvrtasti pleh, i pecite oko 25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
- Kada se bisvkit ispeče, ostavite da se ohladi pre nego ga sečete na kocke.
- Mleko i margarin stavite na tihu vatru, a kad se margarin u potpunosti otopi, dodajte šećer i čokoladu i nastavite sa mešanjem.
- Kada se čokolada ohladi, dobijene kocke umačite u čokoladu, a potom ih poalko valjajte u kokos.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
( Glossy, T.M. )