Ukoliko obožavate kapri tortu, obavezno probajte ovu brzu verziju koja ne zaheva pečenje kore
Mekana korica od keksa i kakaoa, slatki i osvežavajući fil koji se topi u ustima i, povrh svega, predivna čokoladna glazura — šta nam više treba od jedne letnje torte?
Voće, čokolada, a sve tako sočno i ledeno, u ovoj torti naći ćete sve što očekujete od idealnog letnjeg slatkiša. I, da stvar bude bolja, priprema je tako jednostavna!
Sastojci:
Kora
- 250 grama keksa
- 50 grama kakaoa
- 50 mililitara mleka
- 100 grama maslaca
Fil
- 150 grama šećera
- 150 grama skroba (gustin)
- 1,2 litra mleka
- 200 grama jagoda (ili zamrznutih malina, borovnica, kupina...)
Glazura
- 150 grama čokolade
- 50 mililitara mleka
- 20 mililitara ulja
Priprema
Dobro izdrobite keks, pa mu dodajte kakao, mleko i otopljeni puter. Kada dobijete homogenu smesu, utisnite u kalup, pa ostavite da odstoji u frižideru bar 20 minuta.
U dubljoj šerpi pomešajte mleko, šećer i skrob (gustin), pa dobro promešajte i kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. Potom ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi, pa umešajte iseckano sitno voće.
Potom prelijte preko kore i vratite kalup u frižider na pola sata.
Zatim otopite čokoladu s mlekom i uljem, pa prelijte preko stegnutog fila.