eksplozija ukusa

Kremasto, osvežavajuće, a kora se ne peče: Lažna KAPRI SLADOLED-TORTA je savršen spoj čokolade i voća (RECEPT)

0

Ukoliko obožavate kapri tortu, obavezno probajte ovu brzu verziju koja ne zaheva pečenje kore

foto: Cookrate - Cakes, Youtube Printscreen
foto: Cookrate - Cakes, Youtube Printscreen

Mekana korica od keksa i kakaoa, slatki i osvežavajući fil koji se topi u ustima i, povrh svega, predivna čokoladna glazura — šta nam više treba od jedne letnje torte?


Voće, čokolada, a sve tako sočno i ledeno, u ovoj torti naći ćete sve što očekujete od idealnog letnjeg slatkiša. I, da stvar bude bolja, priprema je tako jednostavna!

 

 

Sastojci:


Kora

 

  • 250 grama keksa
  • 50 grama kakaoa
  • 50 mililitara mleka
  • 100 grama maslaca

 

Fil

 

  • 150 grama šećera
  • 150 grama skroba (gustin)
  • 1,2 litra mleka
  • 200 grama jagoda (ili zamrznutih malina, borovnica, kupina...)

 

Lažna kapri torta, Kapri torta
foto: Cookrate - Cakes, Youtube Printscreen

Glazura

 

  • 150 grama čokolade
  • 50 mililitara mleka
  • 20 mililitara ulja

 

Priprema


Dobro izdrobite keks, pa mu dodajte kakao, mleko i otopljeni puter. Kada dobijete homogenu smesu, utisnite u kalup, pa ostavite da odstoji u frižideru bar 20 minuta.

 

Lažna kapri torta, Kapri torta
foto: Cookrate - Cakes, Youtube Printscreen

U dubljoj šerpi pomešajte mleko, šećer i skrob (gustin), pa dobro promešajte i kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. Potom ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi, pa umešajte iseckano sitno voće.


Potom prelijte preko kore i vratite kalup u frižider na pola sata.


Zatim otopite čokoladu s mlekom i uljem, pa prelijte preko stegnutog fila.

 

 

 

 

makonda-tracker