neodoljiva

Spolja hrskava, unutra mekana i mirisna: Recept za NAJHRSKAVIJU BEZE (PUSLICA) KORU koja svima uspeva (korak po korak)

0

Nestvarno zadovoljstvo nastaje pri svakom zalogaju dok šuškava kora krcka pod vašim nepcima 

RECEPT ZA PUSLICA KORU
RECEPT ZA PUSLICA KORU foto: Shutterstock / JuliaWozniak

Čuvena puslica torta je slatkiš koji svi obožavaju, ali im često teško pada njeno pravljenje zbog kora koje svi smatraju da nema šanse da naprave. 

 

Ipak, kada imate dobar recept sve je moguće, pa ni čuvene puslica ili beze kora nije bauk. Uz proveren i detaljno objašnjen postupak pravljenja i što je ključno, pečenja ove hrskave pikanterije puslica će od sada postati vaš zaštitni znak.

 

Ukoliko volite jake torte sa mnogo kremastog fila ovaj recept za beze tortu će vas oduševiti. Ovu koru možete dodavati u sladoled, kao što to radi Džejmi Oliver, i bićete svedok da takav ukus nema premca. 

 

Potrebno je:

 

  • 10 belanaca
  • 400 g šećera
  • 1 kašika sirćeta

 

Priprema:

 

Prvo jaja odvojte belanca od žumanaca. U dubljoj posudi stavite sva belanca i krenite da mutite mikserom na najvećoj brzini. Postepeno dodajte šećer i mutite. Zatim dodajte i sirće i dobićete čvrst šne. Gotovo je kada se ne odvaja od posude kada je okrenete.

RECEPT ZA NAJLEPŠU PUSLICA KORU
RECEPT ZA NAJLEPŠU PUSLICA KORU foto: Shutterstock / Marinka Buronka

Nakon toga pleh podmažite uljem ili stavite pek papir. Potom smesu od belanaca lepo rasporedite u pleh i stavite da se peče na 150 stepeni 15 minuta, a onda rernu smanjite na 120 stepeni i ostavite da se suši 20 minuta. Zatim opet smanjite na 100 stepeni i pecite još dva, do dva i po sata.

 

Kad to vreme prođe koru izvadite iz rerne i ostavite da se skroz ohladi.

 

Bonus video:

Da li je ovo najlepša torta koju ste do sada videli

 

makonda-tracker