POSTOJI TRIK KAKO DA UVEK ISPADNE BAŠ HRSKAV

Nema boljeg dodatka jelima: Najhrskaviji krompir iz rerne po receptu iz starog kuvara

0

Nema boljeg dodatka jelima od krompira u bilo kom obliku, a hrskav krompir iz rerne, mnogima je omiljeni izbor

Hrskavi krompir iz rerne - najbolji dodatak svakom jelu
Hrskavi krompir iz rerne - najbolji dodatak svakom jelufoto: Youtube/printscreen/Moja mala kuhinja

Najbolje kod krompira, spremljenog na bilo koji način, je to što se savršeno slaže uz mnoga jela, a neki ga čak pripremaju i kao obrok samog za sebe.

 

Krompir iz rerne pripremljen po ovom receptu svakako može biti dovoljan sam za sebe uz neku finu sezonsku salatu, međutim, možete mu pridružiti i koje parče sočnog mesa jer hrskava tekstura ovog krompira će savršeno ići uz mekano i aromatično meso, kako piše u jednom starom kuvaru.

 

Sastojci:

 

  • kilogram krompira
  • jedna kašika soli
  • 3 kašike palente
  • biber
  • ulje
  • pola kašike aleve paprike
  • kašika suvog začina
  • svež peršun

 

 

Krompir treba držatiu hladnoj vodi pre daljeg spremanja
Krompir treba držatiu hladnoj vodi pre daljeg spremanjafoto: PhotoRK/Shutterstock

 

Priprema:

 

  • Krompir ogulite, operite i ostavite da odstoji u hladnoj vodi kratko.
  • Palentu i sve začine, dobro promešajte.
  • Krompir izvadite iz vode i dobro osušite.
  • U tepsiji sa začinima i palentom, stavite krompir i dobro ga uvaljajte, te pospite uljem.
  • Stavite u već zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta.
  • Kada je krompir gotov, naseckajte peršun i pospite preko.

 

 

 

Kako odabrati dobar krompir za pečenje u rerni?

 

Često i ne razmišljamo o tome, već onaj krompir koji imamo ogulimo i stavimo u rernu, međutim, postoji trik koji će vam pomoći da vaš obrok ispadne mnogo ukusniji nego obično.

 

Reč je samom obliku krompira. Dobro bi bilo da, ukoliko uzimate beli krompir, on bude duguljast i potpuno zreo, bez zelenkastih šara.

 

 

Takođe, ukoliko se odlučite za crveni, njega bi trebalo držati duže u hladnoj vodi, oko 30 minuta pre dalje pripreme. Što se tiče oblika i boje, crveni krompir je najbolji za rernu ukoliko je manji i više okrugao.

 

 

 

Bonus video

 

makonda-tracker