supersočno

PICA IZ TIGANJA za 30 minuta na vašem stolu: Nema mešenja testa i čekanja da nadođe, a trik je u tajnom sastojku

0

Predstavljamo vam slasno pecivo s nadevom koje je inspirisano picom za koje ne morate da mesite testo, a rezultat je fenomenalan

Domaća pica iz tiganja gotova na brzinu
Domaća pica iz tiganja gotova na brzinufoto: @appetizing.baking/YouTube Printscreen

Pica je uvek dobar izbor, zar ne? Ovo izdašno pecivo tehnički nije pica, ali će ljubitelji čuvenog italijanskog specijaliteta uživati u njemu.


U pitanju je lisnato testo zapečeno u tiganju, prekriveno bogatim i sočnim nadevom, a može se služiti kao predjelo na slavljima, doručak, večeru, pa čak i ručak.


Priprema je vrlo brza i jednostavna, najduže traje seckanje sastojaka, a na kraju recepta ćete pronaći i ideju za slani umak od jaja i kečapa.

Sastojci:

 

  • 250 g lisnatog testa
  • 1 crvena paprika
  • 100 g salame ili kobasice po izboru
  • 50 g mocarele
  • 2 paradajza
  • 15 maslinovog ulja
  • 5 ml sirćeta
  • 5 g origana
  • so i biber po ukusu
  • kačkavalj

 

Domaća pica iz tiganja gotova na brzinu
Domaća pica iz tiganja gotova na brzinufoto: @appetizing.baking/YouTube Printscreen

Priprema

 

  • Iseckajte crvenu papriku na kolutove, pa je poređajte po zagrejanom tiganju koji ste prethodno podmazali uljem.
  • Preko paprike poređajte mocarelu sečenu na kriške, naizmenično sa tanko sečenom salamom ili kobasicom.
  • Potom ispasirajte ili izblendajte paradajz, koji ste prethodno oljuštili, polili uljem, začinili solju, biberom i origanom. Kašikom nanesite preko svega u tiganju.
  • Lisnato testo isecite na krug veličine tiganja, pa stavite preko mešavine u tiganju. Pecite na niskoj vatri, pokriveno, oko 10 minuta.
  • Stavite veliki tanjir preko tiganja, pa okrenite tiganj, tako da pecivo s nadevom padne na tanjir okrenuto, pa pažljivo vratite u tiganj da se zapeče i odozdo.
  • Pospite rendanim kačkavaljem, pokrijte i pecite još 10 minuta.


Po želji, možete napraviti umak od blendanih jaja, 25 ml maslinovog ulja, 5 ml sirćeta, 25 g kečapa, 10 g čili sosa i malo soli i bibera.

 

Pogledajte kako se pravi pica od lisnatog testa u tiganju.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Trik da testo brže naraste

 

makonda-tracker