Predstavljamo vam slasno pecivo s nadevom koje je inspirisano picom za koje ne morate da mesite testo, a rezultat je fenomenalan
Pica je uvek dobar izbor, zar ne? Ovo izdašno pecivo tehnički nije pica, ali će ljubitelji čuvenog italijanskog specijaliteta uživati u njemu.
U pitanju je lisnato testo zapečeno u tiganju, prekriveno bogatim i sočnim nadevom, a može se služiti kao predjelo na slavljima, doručak, večeru, pa čak i ručak.
Priprema je vrlo brza i jednostavna, najduže traje seckanje sastojaka, a na kraju recepta ćete pronaći i ideju za slani umak od jaja i kečapa.
Sastojci:
- 250 g lisnatog testa
- 1 crvena paprika
- 100 g salame ili kobasice po izboru
- 50 g mocarele
- 2 paradajza
- 15 maslinovog ulja
- 5 ml sirćeta
- 5 g origana
- so i biber po ukusu
- kačkavalj
Priprema
- Iseckajte crvenu papriku na kolutove, pa je poređajte po zagrejanom tiganju koji ste prethodno podmazali uljem.
- Preko paprike poređajte mocarelu sečenu na kriške, naizmenično sa tanko sečenom salamom ili kobasicom.
- Potom ispasirajte ili izblendajte paradajz, koji ste prethodno oljuštili, polili uljem, začinili solju, biberom i origanom. Kašikom nanesite preko svega u tiganju.
- Lisnato testo isecite na krug veličine tiganja, pa stavite preko mešavine u tiganju. Pecite na niskoj vatri, pokriveno, oko 10 minuta.
- Stavite veliki tanjir preko tiganja, pa okrenite tiganj, tako da pecivo s nadevom padne na tanjir okrenuto, pa pažljivo vratite u tiganj da se zapeče i odozdo.
- Pospite rendanim kačkavaljem, pokrijte i pecite još 10 minuta.
Po želji, možete napraviti umak od blendanih jaja, 25 ml maslinovog ulja, 5 ml sirćeta, 25 g kečapa, 10 g čili sosa i malo soli i bibera.
Pogledajte kako se pravi pica od lisnatog testa u tiganju.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Trik da testo brže naraste