LAKO I PREUKUSNO

Brzinski ručak kao iz restorana: Sočna i aromatična PILETINA će zasititi celu porodicu (RECEPT)

0

Brzinski ručak sa piletinom po ovom receptu se jako lako pravi, a i sami početnici će ga lako savladati

Brzinski ručak - recept za rolovanu piletinu
Brzinski ručak - recept za rolovanu piletinufoto: Youtube/printscreen/Кулинарим с Таней

Ako se često suočavate sa suvom piletinom i tražite način da je pripremite sočnom i ukusnom, ovaj recept je upravo ono što vam treba.

 

Rolovana piletina je omiljeni specijalitet širom sveta, gde se peče ili kuva, puni raznovrsnim nadevima, a komadi mesa se mogu filovati na različite načine.

 

Ono što je najbolje je što ovaj recept nije rezervisan samo za iskusne kuvare - čak i početnici u kuhinji mogu lako savladati pripremu ovog jela.

 

Sastojci:

 

  • 100 g kulena
  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 200 g šunke
  • 200 g slanine
  • 150 g kisele pavlake
  • 150 g kačkavalja
  • so, biber
  • začinska paprika

 

 

Priprema sočne rolovane piletine:

 

  • Tanko isecite pileće filete, a potom ih blago istucite čekićem za meso kako biste ih rastanjili.
  • Na aluminijumsku foliju postavite listiće slanine vodoravno, a preko njih poređajte komade mesa.
  • Dobro posolite i začinite piletinu prema ukusu.
  • Premažite meso pavlakom, a zatim rasporedite šunku, kulen i pospite izrendanim kačkavaljem.
  • Upotrebom folije pažljivo urolajte meso, zatim ga premestite u pleh i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite oko 45 minuta.
  • Pri kraju pečenja, uklonite foliju i ostavite piletinu da se zapeče još pet minuta dok ne dobije zlatno smeđu boju.

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

 

makonda-tracker