Brzinski ručak sa piletinom po ovom receptu se jako lako pravi, a i sami početnici će ga lako savladati
Ako se često suočavate sa suvom piletinom i tražite način da je pripremite sočnom i ukusnom, ovaj recept je upravo ono što vam treba.
Rolovana piletina je omiljeni specijalitet širom sveta, gde se peče ili kuva, puni raznovrsnim nadevima, a komadi mesa se mogu filovati na različite načine.
Ono što je najbolje je što ovaj recept nije rezervisan samo za iskusne kuvare - čak i početnici u kuhinji mogu lako savladati pripremu ovog jela.
Sastojci:
- 100 g kulena
- 500 g pilećeg belog mesa
- 200 g šunke
- 200 g slanine
- 150 g kisele pavlake
- 150 g kačkavalja
- so, biber
- začinska paprika
Priprema sočne rolovane piletine:
- Tanko isecite pileće filete, a potom ih blago istucite čekićem za meso kako biste ih rastanjili.
- Na aluminijumsku foliju postavite listiće slanine vodoravno, a preko njih poređajte komade mesa.
- Dobro posolite i začinite piletinu prema ukusu.
- Premažite meso pavlakom, a zatim rasporedite šunku, kulen i pospite izrendanim kačkavaljem.
- Upotrebom folije pažljivo urolajte meso, zatim ga premestite u pleh i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite oko 45 minuta.
- Pri kraju pečenja, uklonite foliju i ostavite piletinu da se zapeče još pet minuta dok ne dobije zlatno smeđu boju.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video