Ako želite fenomenalan slatkiš za letnje dane, ne treba vam mnogo vremena – ovaj jednostavni recept biće više nego dovoljan
Ljubitelji slatkiša koji nerado peku kore obožavaju keks torte, najjednostavnije dezerte koji se pripremaju očas posla, a ovo je jedna od lepših koje ste videli.
Šporet će vam biti potreban samo za fil, a dobićete izdašan i ukusan krem, koji potom treba da podelite na dva dela i u jedan umešate kakao.
Mirisna, ukusna i dekorativna zahvaljujući različitim bojama slojeva fila, ova keks torta je odličan izbor za bilo koju priliku tokom leta.
Sastojci:
- 150 g keksa
- 2 žumanceta
- 80 g šećera
- 30 g gustina
- 450 ml mleka
- 30 g putera
- 20 g kakao praha
- 90 g crne čokolade
- 60 ml slatke pavlake
Priprema
- Ređajte keks po dnu kalupa.
- Potom u šerpici pomešajte dva žumanceta sa šećerom, dobro promešajte, pa dodajte gustin i mleko, razmutite i tek kad se lepo sjedini stavite na srednju vatru.
- Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne, pa dodajte puter, promešajte i sklonite. Podelite ovaj fil na dva dela, a u jedan umešajte kakao prah.
- Žuti fil nanesite preko keksa, pa poravnajte.
- Zatim ređajte još jedan sloj keksa.
- Preko toga namažite braon fil, poravnajte špatulom, pa stavite u frižider da se stegne.
- Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom, dobro promešajte, pa time prelijte kolač.
Keks torta sa dve vrste fila – priprema
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!