idealna za sve prilike

S njom se sigurno nećete obrukati: Najlepša PROLEĆNA TORTA koja rashlađuje i stvara ljubav pri prvom zalogaju

0

Ako želite slatkiš po kojem će vas pamtiti svi ova torta je jedini pravi izbor za vas 

NAJLEPŠA PROLEĆNA TORTA S VOĆEM I KREMOM
NAJLEPŠA PROLEĆNA TORTA S VOĆEM I KREMOM foto: Shutterstock / Tomophafan

U moru raznih recepata koji se mogu pronaći na Internetu postoje i oni u koje se zaljubite čim ih probate.

 

Za ovu prolećnu tortu vam je potrebno malo vremena i umeća, ali kad vidite rezultat neće vam biti žao apsolutno ni jednog jedinog trenutka truda. 

 

Ukoliko volite bogate i raskošne torte ova će biti vaš broj jedan za svaku sledeću priliku i više nećete imati dilemu šta da spremate kad želite da impresionirate goste. Pa da pređemo na recept. 

Sastojci: 

 

  • 12 jaja
  • 300 g mlevenih oraha
  • 300 g mlevenog Plazma keksa (može i neki drugi)
  • 28 kašika šećera
  • još 15 kašika šećera
  • litar mleka
  • 4 kašike brašna
  • 500 g malina
  • 150 g grama šećera u prahu
  • 250 g margarina,
  • 200 g izlomljenog keksa
  • 100 g rendane čokolade
  • 3 kesice šlaga

 

Priprema:

 

Jaja odvojiti belanca od žumanaca i umutiti ih, pa dodati seckane orahe i mleveni plazma keks. Kad se lepo sve sjedini smesu podeliti na dva dela.

 

Prebacite polovinu smese u jedan pleh koji ste podmazali s mašću ili u koji ste stavili pek papir. Ispecite dve kore. 

 

Nakon što se ohlade sipajte u mleko 28 kašika šećera i kuvajte sve vreme mešajući da ne zagori. Zatim umutite 12 žumanaca sa 15 supenih kašika šećera i 4 supene kašike brašna. Brašno dodajte tek kada se šećer dobro umuti.

 

U mleko dodajte žumanca i kuvajte, ali mešajte da ne zagori. Fil je gotov kada dobije lepu kremastu strukturu. Ostavite ga da se ohladi, a potom u njega stavite margarin i šećer u prahu i mutite dok ne dobijete kremastu smesu.

 

Ksd je to sve gotovo dodajte lomljeni keks i rendanu ili sitno seckanu čokoladu. Sve dobro sjedinite mešanjem. Na podlogu za tortu stavite jednu koru, a zatim na nju nanesite fil. Preko fila stavite polovinu malina, pa drugu koru i drugu polovinu malina.

 

Ukrasite po želji i ostavite da se dobro ohladi u frižideru a potom služite.

makonda-tracker