Ako želite slatkiš po kojem će vas pamtiti svi ova torta je jedini pravi izbor za vas
U moru raznih recepata koji se mogu pronaći na Internetu postoje i oni u koje se zaljubite čim ih probate.
Za ovu prolećnu tortu vam je potrebno malo vremena i umeća, ali kad vidite rezultat neće vam biti žao apsolutno ni jednog jedinog trenutka truda.
Ukoliko volite bogate i raskošne torte ova će biti vaš broj jedan za svaku sledeću priliku i više nećete imati dilemu šta da spremate kad želite da impresionirate goste. Pa da pređemo na recept.
Sastojci:
- 12 jaja
- 300 g mlevenih oraha
- 300 g mlevenog Plazma keksa (može i neki drugi)
- 28 kašika šećera
- još 15 kašika šećera
- litar mleka
- 4 kašike brašna
- 500 g malina
- 150 g grama šećera u prahu
- 250 g margarina,
- 200 g izlomljenog keksa
- 100 g rendane čokolade
- 3 kesice šlaga
Priprema:
Jaja odvojiti belanca od žumanaca i umutiti ih, pa dodati seckane orahe i mleveni plazma keks. Kad se lepo sve sjedini smesu podeliti na dva dela.
Prebacite polovinu smese u jedan pleh koji ste podmazali s mašću ili u koji ste stavili pek papir. Ispecite dve kore.
Nakon što se ohlade sipajte u mleko 28 kašika šećera i kuvajte sve vreme mešajući da ne zagori. Zatim umutite 12 žumanaca sa 15 supenih kašika šećera i 4 supene kašike brašna. Brašno dodajte tek kada se šećer dobro umuti.
U mleko dodajte žumanca i kuvajte, ali mešajte da ne zagori. Fil je gotov kada dobije lepu kremastu strukturu. Ostavite ga da se ohladi, a potom u njega stavite margarin i šećer u prahu i mutite dok ne dobijete kremastu smesu.
Ksd je to sve gotovo dodajte lomljeni keks i rendanu ili sitno seckanu čokoladu. Sve dobro sjedinite mešanjem. Na podlogu za tortu stavite jednu koru, a zatim na nju nanesite fil. Preko fila stavite polovinu malina, pa drugu koru i drugu polovinu malina.
Ukrasite po želji i ostavite da se dobro ohladi u frižideru a potom služite.