superkremasto

Kako se pravi BINGO TORTA? Raskošna je, izdašna i bogata, a zapravo vam ne treba mnogo vremena i veštine

0

Jedna od omiljenih torti za posebne prilike zapravo se priprema daleko jednostavnije nego što deluje na prvi pogled

Bingo torta može se ukrasiti na razne načine
Bingo torta može se ukrasiti na razne načinefoto: Shutterstock / Oakland Images

Kada obeležavate neke bitne datume ili organizujete slavlje važnim povodom, vrhunac proslave je raskošna poslastica.


Uvek dobro rešenje je popularna bingo torta, izdašan dezert s nekoliko vrsta fila, posle koje možete biti sigurni da su svi zadovoljni.


Ova torta traži nešto više sastojaka, ali se sve sprema prilično lako i brzo i definitivno se isplati uložiti u ovaj dezert.

Bingo torta – recept


Sastojci:


Za koru

 

  • 6 kašika brašna
  • 1 kašika kakao praha
  • 6 celih jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika mlevenih oraha
  • (za preliv za koru) 5 kašika soka od pomorandže


Za prvi fil

 

  • 300 g mlevenog keksa
  • 250 g stonog margarina
  • 200 ml soka od pomorandže
  • 150 g šećera u prahu

 

Bingo torta može se ukrasiti na razne načine
Bingo torta može se ukrasiti na razne načinefoto: Tetiana Chernykova / Alamy / Alamy / Profimedia

Za drugi fil

 

  • 1 l mleka
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 2 x 250 g stonog margarina
  • 300 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 3 kutije piškota (oko 600 g)
  • 3 kutije jafa keksa (oko 450 g)


Priprema


Za koru

  • Umutite penasto cela jaja za šećerom, pa dodajte brašno prethodno pomešano s orasima i kakao prahom i sjedinite varjačom.
  • Sipajte tu smesu u kalup koji ste obložili pek-papirom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni sve dok ne porumeni i dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  • Kad izvadite, prelijte koru sokom od pomorandže.

Za prvi fil

  • Natopite keks sokom od pomorandže.
  • Umutite mikserom penasto margarin s šećerom u prahu, pa to pomešajte s natopljenim mlevenim keksom i mešajte dok se ne sjedini.

 

Tortu možete ukrasiti i komadićima voća preko šlaga
Tortu možete ukrasiti i komadićima voća preko šlagafoto: Shutterstock / johnlck

Za drugi fil

  • Odvojte manju količinu mleka i u tome razmutite puding. Ostatak mleka stavite da se kuva sa šećerom, pa kad provri, sklonite, sipajte u to puding razmućen u malo mleka, promešajte i vratite da se kuva na tihoj vatri uz neprestano mešanje dok se fino ne zgusne.
  • Umutite dva stona margarina sa šećerom u prahu dok ne dobijete penastu smesu, pa u to umešajte ohlađen puding.
  • Podelite ovaj fil na dva dela, pa u drugi deo sipajte čokoladu koju ste prethodno otopili na pari.


Ređanje torte

  • Na koru u kalupu stavite prvi fil, lepo poravnajte, pa preko ređajte jafa keks koji ste prethodno umočili u sok od pomorandže.
  • Zatim nanesite drugi fil (žuti deo u koji niste umešali čokoladu), zatim ređajte piškote koje ste umočili u sok od pomorandže, pa preko stavite fil sa čokoladom.
  • Premažite celu tortu ostatkom čokoladnog fila ili ššlagom, pa po želji, ukrasite čokoladnim ili šarenim mrvicama, mlevenim orasima, rendanom čokoladom...

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Slatko od slanine

 

makonda-tracker