mame na još

Kad zamirišu, i komšije dolaze nepozvane: Starinski recept za MEKANE i ŠUPLJIKAVE KROFNE po isprobanom bakinom receptu

0

U moru raznih modernih recepata blagodet je naići na isproban, sigurans kojim nećete pogrešiti 

Domaće krofne
Domaće krofnefoto: Shutterstock/sherlesi

Nekada su naše bake spremale brojne pikanterije od testa, a krofne su često bile broj jedan.

 

Po modernim receptima u njih ide svašta, prave se uz pomoć raznih aparata, ali one prave, jedinstvene, se mese rukom i peku u dubokom ulju, ali tako da ne upiju masnoću i ostanu šupljikave. 

 

Ukoliko i vi želite da napravite krofne za koje će vam svi tražiti recept ovo je pravo mesto za vas. Pa da pređemo na suštinu, evo kako se prave starinske krofne po isprobanom bakinom receptu.

Potrebno je:

 

  • 5 šolja brašna
  • 2 šolje mleka
  • 1 kašika šećera
  • 50 ml ulja
  • 3 jaja
  • 1 kvasac
  • prstohvat soli
  • šećer u prahu

 

RECEPT ZA NAJUKUSNIJE KROFNE
RECEPT ZA NAJUKUSNIJE KROFNE foto: New Africa/Shutterstock

Priprema:

 

Izdrobiti kvasac, pa ga dodati u toplo mleko. Zatim dodati šećer, jaja i ulje. To lepo umutiti pa dodavati postepeno brašno, so i dobro izlupati varjačom.

Staviti da nadođe oko pola sata, zatim dobro izraditi testo. Rastanjiti oklagijom. Nakon toga vaditi čašom i pržiti na umerenoj temperaturi. Posuti prah šećerom.

 

Bonus video:

Najčudniji recept koji ste ikada čuli

 

makonda-tracker