U moru raznih modernih recepata blagodet je naići na isproban, sigurans kojim nećete pogrešiti
Nekada su naše bake spremale brojne pikanterije od testa, a krofne su često bile broj jedan.
Po modernim receptima u njih ide svašta, prave se uz pomoć raznih aparata, ali one prave, jedinstvene, se mese rukom i peku u dubokom ulju, ali tako da ne upiju masnoću i ostanu šupljikave.
Ukoliko i vi želite da napravite krofne za koje će vam svi tražiti recept ovo je pravo mesto za vas. Pa da pređemo na suštinu, evo kako se prave starinske krofne po isprobanom bakinom receptu.
Potrebno je:
- 5 šolja brašna
- 2 šolje mleka
- 1 kašika šećera
- 50 ml ulja
- 3 jaja
- 1 kvasac
- prstohvat soli
- šećer u prahu
Priprema:
Izdrobiti kvasac, pa ga dodati u toplo mleko. Zatim dodati šećer, jaja i ulje. To lepo umutiti pa dodavati postepeno brašno, so i dobro izlupati varjačom.
Staviti da nadođe oko pola sata, zatim dobro izraditi testo. Rastanjiti oklagijom. Nakon toga vaditi čašom i pržiti na umerenoj temperaturi. Posuti prah šećerom.
Bonus video:
Najčudniji recept koji ste ikada čuli