prste da poližete!

Mekani, slatki i gotovi za 15 minuta: Mirisni MAFINI S JAGODAMA koji se maltene prave sami (RECEPT)

0

Ovako pripremljeni voćni mafini ostaju sveži nekoliko dana, a teško im je odoleti

Mekani domaći mafini sa jagodama
Mekani domaći mafini sa jagodamafoto: rom_olik/shutterstock

Slatki mafini uvek su dobro rešenje ako želite da na brzinu pripremite ukusan domaći dezert, zar ne?

 

Umutite sve očas posla, ubacite u pećnicu i nakon kratkog pečenja, domom se širi božanstven miris, a vas čekaju slasni zalogaji.

 

Voćni mafini svakako su najočigledniji izbor u prolećnoj sezoni, a s obzirom na to da tako kratko možemo da uživamo u jagodama – obavezno probajte ovaj recept za brze mafine s omiljenim prolećnim voćem!

Sastojci:

 

  • 23 kašike brašna (oko 180 g)
  • 11 kašika šećera
  • 1 celo jaje
  • 1/2 kašičice soli
  • 6 kašika ulja
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 8 kašika mleka
  • 180 g jagoda
  • šećer u prahu za posipanje


Priprema

 

  1. U jednu činiju sipajte brašno, šećer, so i prašak za pecivo, pa promešajte i sklonite na stranu.
  2. U drugoj činiji umutite jaje dok ne bude fino penasto, pa dodajte mleko i ulje i promešajte. Postepeno kašikom, uz neprestano mešanje, dodajte suve sastojke iz prve posude.
  3. Kada dobijete kompaktnu smesu, dodajte seckane i dobro oprane jagode i promešajte.
  4. Prelijte u kalupe za mafine, obložene papirnim korpicama ili podmazane, pa pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
  5. Ostavite da se prohlade, pa tek onda izvadite iz kalupa.
  6. Pospite šećerom u prahu.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako znati da li je jagoda prskana ili ne?

 

makonda-tracker