Ovako pripremljeni voćni mafini ostaju sveži nekoliko dana, a teško im je odoleti
Slatki mafini uvek su dobro rešenje ako želite da na brzinu pripremite ukusan domaći dezert, zar ne?
Umutite sve očas posla, ubacite u pećnicu i nakon kratkog pečenja, domom se širi božanstven miris, a vas čekaju slasni zalogaji.
Voćni mafini svakako su najočigledniji izbor u prolećnoj sezoni, a s obzirom na to da tako kratko možemo da uživamo u jagodama – obavezno probajte ovaj recept za brze mafine s omiljenim prolećnim voćem!
Sastojci:
- 23 kašike brašna (oko 180 g)
- 11 kašika šećera
- 1 celo jaje
- 1/2 kašičice soli
- 6 kašika ulja
- 2 kašičice praška za pecivo
- 8 kašika mleka
- 180 g jagoda
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
- U jednu činiju sipajte brašno, šećer, so i prašak za pecivo, pa promešajte i sklonite na stranu.
- U drugoj činiji umutite jaje dok ne bude fino penasto, pa dodajte mleko i ulje i promešajte. Postepeno kašikom, uz neprestano mešanje, dodajte suve sastojke iz prve posude.
- Kada dobijete kompaktnu smesu, dodajte seckane i dobro oprane jagode i promešajte.
- Prelijte u kalupe za mafine, obložene papirnim korpicama ili podmazane, pa pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
- Ostavite da se prohlade, pa tek onda izvadite iz kalupa.
- Pospite šećerom u prahu.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Kako znati da li je jagoda prskana ili ne?