savršen spoj ukusa

Ne nosi bez razloga titulu NAJLEPŠE PROLEĆNE POSLASTICE: Recept za čizkejk sa jagodama, kolač gotov za 20 minuta

0

Ne samo da se brzo sprema, već je i takvog ukusa da jednostavno nećete moći da u odolite 

RECEPT ZA NAJLEPŠI PROLEĆNI ČIZKEJK
RECEPT ZA NAJLEPŠI PROLEĆNI ČIZKEJKfoto: Shutterstock/pilipphoto

Ukoliko volite kremaste dezerte čizkejk je sigurno često na vašoj trpezi. Osim što se brzo sprema ovaj kolač mnogi vole i zbog njegove kremaste teksture, ali i zato što je veoma ukusan.

 

Požurite dok još ima ukusnih, sočnih jagoda na pijacama i pripremite ukućanima kolač koje je naprosto nemoguće odoleti.

 

Evo šta je potrebno za njegovu pripremu:

 

Za koru

 

  • 300 g mlevenog keksa
  • 50 g maslaca 
  • 3 kašike mleka 
  • 1 kašika kakaa

Za krem

 

  • 400 g slatke pavlake
  • 200 g krem sira
  • 2 slatke pavlake (2 čaše)
  • 100  g šećera

 

Voćni deo

 

  • pola kilograma jagoda
  • 100 g šećera
  • 2 kesice želatina
  • 50 ml vode 
PROVEREN RECEPT ZA ČIZKEJK OD JAGODA
PROVEREN RECEPT ZA ČIZKEJK OD JAGODA foto: Shutterstock / pilipphoto

Priprema:

 

Jagode stavite u posudu i kuvajte ih sa malo vode i šećerom. Potom ostavite da se prohladi, pa dodajte želatin. Dok se to hladi vi spremate ostale delove.

 

U posudi pomešajte mleveni keks, prah šećer i malo rastopljenog maslaca. Zatim dodajte malo mleka i izmešajte. Od toga formirajte koru u plehu kojem se odvajaju stranice. Dole možete da stavite pek papir da se ne zalepi za podlogu.

 

U drugoj posudi umutite slatku pavlaku, dodajte krem sir sa kiselom pavlakom i šećerom u prahu. Sve lepo sjedinite. Taj deo nanesite preko dela sa keksom. 

 

Zatim preko belog dela stavljate voćni deo koji treba da bude skoro skroz hladan. Stavite u frižider da se stegne i nakon nekoliko sati možete da ga služite. 

 

Bonus video:

Recept za lignje na morski način

 

makonda-tracker