Bez mnogo peripetija i zavrzlama, jednostavan patišpanj i spoj najlepših sastojaka i dobićete punu činiju kolača koje vole svi od 2 do 102 godine
Ukoliko želite da na brzinu spremite svojim ukućanima neki ukusan kolač ili imate goste, a nemate mnogo vremena da pripremate torte i druge pikanterije ova slatka pikanterija će vas sigurno oduševiti.
Zamislite samo spoj najlepših ukusa, čokolade i kokosa, koji se prepliču u patišpanju koji je toliko mekan da se jednostavno topi u ustima.
Ako vam je već krenula voda na usta, brzo, pogledajte šta vam treba od sastojaka i prionite na posao. Cela kuća će za pola sata mirisati na sveže čupavce, pa se nemojte iznenaditi i ako malo ode kod komšija, pa i oni pozvone na vaša vrata.
Potrebno je za koru:
- 3 jaja
- 250 g šećera
- 18 kašika mleka
- 1 margarin
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mleko, istopljen margarin, brašno i prašak za pecivo. Sve izlijte u pleh i pecite oko pola sata. Nakon toga izvadite da se malo prohladi, pa isecite na kocke.
Potrebno za fil:
- 250 g šećera
- 18 kašika mleka
- 200 g čokolade
- 1 kocka margarina
- kokos za valjanje
Priprema:
Istopite šećer sa 18 kašika mleka, pa dodajte čokoladu i margarin. Ostavite da prokuva i da se malo prohladi. Kocke umačite u fil, ali ne mnogo da se ne bi napile i bile gnjecave. Nakon što sa svake strane umočite kocke u fil uvaljajte u kokos.
Bonus video:
Majstor za gulaš otkrio u čemu je tajna savršeno jela od mesa