neodoljivo zadovoljstvo

Kad zamirišu čokolada i kokos dolaze i komšije: Starinski ORIGINALNI RECEPT za ČUPAVCE koji se spremaju za pola sata

0

Bez mnogo peripetija i zavrzlama, jednostavan patišpanj i spoj najlepših sastojaka i dobićete punu činiju kolača koje vole svi od 2 do 102 godine 

STARINSKI RECEPT ZA NAJLEPŠE ČUPAVCE
STARINSKI RECEPT ZA NAJLEPŠE ČUPAVCE foto: Shutterstock / alejandro rumolino

Ukoliko želite da na brzinu spremite svojim ukućanima neki ukusan kolač ili imate goste, a nemate mnogo vremena da pripremate torte i druge pikanterije ova slatka pikanterija će vas sigurno oduševiti.

 

Zamislite samo spoj najlepših ukusa, čokolade i kokosa, koji se prepliču u patišpanju koji je toliko mekan da se jednostavno topi u ustima.

 

Ako vam je već krenula voda na usta, brzo, pogledajte šta vam treba od sastojaka i prionite na posao. Cela kuća će za pola sata mirisati na sveže čupavce, pa se nemojte iznenaditi i ako malo ode kod komšija, pa i oni pozvone na vaša vrata.

Potrebno je za koru:

 

  • 3 jaja
  • 250 g šećera
  • 18 kašika mleka
  • 1 margarin
  • 300 g brašna
  • 1 prašak za pecivo

 

Priprema:

 

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mleko, istopljen margarin, brašno i prašak za pecivo. Sve izlijte u pleh i pecite oko pola sata. Nakon toga izvadite da se malo prohladi, pa isecite na kocke.

ORIGINALNI RECEPT ZA ČUPAVCE PRSTE DA POLIŽEŠ
ORIGINALNI RECEPT ZA ČUPAVCE PRSTE DA POLIŽEŠfoto: irina2511/Shutterstock

Potrebno za fil:

 

  • 250 g šećera
  • 18 kašika mleka
  • 200 g čokolade
  • 1 kocka margarina

 

  • kokos za valjanje

 

Priprema:

 

Istopite šećer sa 18 kašika mleka, pa dodajte čokoladu i margarin. Ostavite da prokuva i da se malo prohladi. Kocke umačite u fil, ali ne mnogo da se ne bi napile i bile gnjecave. Nakon što sa svake strane umočite kocke u fil uvaljajte u kokos.

 

Bonus video:

Majstor za gulaš otkrio u čemu je tajna savršeno jela od mesa 

 

makonda-tracker