Često se nađe kao dodatak jelima od mesa ubog svoje lagane i kremaste teksture koju mnogi obožavaju
Krompir pire može se kombinovati sa gotovo bilo kojim jelom, ali najbolje ide uz dobro parče mesa, kobasice, kremenadle...
U kojoj god kombinaciji pire pravili, trebalo bi da znate par caka od koga će vam biti savršeno kremast i ukusan, kao onaj koji dobijete u restoranu.
Voda u kojoj se kuva treba da bude hladna. To je prvo i zlatno pravilo.
Dakle, u šerpu ne treba da nalijete vrelu vodu i ne čekajte da voda provri, već krompir stavite u hladnu vodu jer će se tako bolje i ravnomernije skuvati.
Što se tiče soljenja vode, to uradite na samom početku jer će krompir lepo upiti so.
Kad je krompir skuvan, najbolji savet je da ga malo prosušite pre gnječenja i dodavanja mleka i putera.
Mleko koje se dodaje obavezno treba biti vrelo jer će tako krompir biti kremastiji.
Umesto mleka možete staviti i mileram što će pireu dati drugačiju aromu ali će pojačati kremast ukus.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video