Ako želite ukusno i izdašno pecivo za doručak ili večeru, ne treba vam ni mnogo sastojaka ni mnogo vremena.
Domaće kiflice su pecivo s kojim nema greške jer ćete ih napraviti brzo i lako, a imate punu činiju hrane koja ide uz sve i lako može da se spakuje i ponese na posao.
Odličan su izbor za doručak ili večeru, a da biste dobili neodoljive kiflice ne treba vam čak ni mnogo sastojaka – u ovom slučaju potrebno je svega nekoliko.
Na food blogu Kirbie Cravings pronašli smo interesantan recept za kiflice od tri sastojka, ali imajte u vidu da je naveden miks brašna s praškom pecivo i solju, pa bi trebalo da dodate ove sastojke u svoje obično brašno ako želite da vam kiflice narastu i budu slane.
Po želji ih možete filovati ili praviti bez nadeva, a u svakom slučaju su fenomenalno rešenje kad ne znate šta da pravite.
Sastojci:
- 2 šolje brašna (oko 260 g) + 1 kašičica praška za pecivo
- 1 3/4 šolje grčkog jogurta (oko 440 ml)
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema
- Uključite rernu da se greje na 180 °C.
- U činiju ubacite brašno (i prašak za pecivo), pa postepeno dodajte grčki jogurt uz mešanje, sve dok se ne formira testo, pa malo mesite rukom.
- Kad dobijete testo koje je malo lepljivo, oblikujte kuglu, pa ga razvucite u krug. Nožem isecite na trouglove i urolajte u kiflice.
- Ređajte po plehu koji ste obložili pek-papirom, ali pazite da budu malo udaljene da se ne bi zalepile kad nadođu.
- Premažite sve kiflice maslinovim uljem i pecite 25-30 minuta.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Nutricionista o bureku