NEMA JOJ RAVNE

Sočna, brza i za svako slavlje: Recept za najukusniju slanu tortu od pohovanih paprika - svaki zalogaj je priča za sebe

0

Savršena za svaku priliku kada se slavi - slana torta od pohovanih paprika je jelo za koje morate imati recept u svojoj svesci

Slana torta sa pečenim paprikama
Slana torta sa pečenim paprikamafoto: Shutterstock

Slane torte i predjela se najčešće spremaju u sezoni slava, ali često su na trpezi i kad je bilo koje slavlje po sredi, čak i rođendani.

 

Postoje i ljudi koji obožavaju hladna predjela pa ne čekaju posebnu priliku da se dobro najedu sa omiljenim rolatom, slanom tortom ili kakvim salatama.

 

Donosimo vam brz i jednostavan recept za slanu tortu od pohovanih pečenih paprika.

 

Sastojci:

 

  • 200 ml mleka
  • Kilogram pečene paprike
  • 2 jajeta
  • 350 grama šunke
  • 200 grama trapista
  • 1 velika pavlaka 
  • brašno i prezle za pohovanje

 

Priprema:

 

  1. Prvo pečene paprike oljuštite i ocedite, pa ih presecite po sredini.
  2. Zatim, isečenu papriku ispohujte u smesi ovim redom: umolite je u brašno, jaja, prezle.
  3. Pohujte u tiganju dok ne porumeni, zatim je izvadite na ubrus da upije višak ulja.
  4. Dok se paprika hladi, umutite dobro pavlaku.
  5. U posudu veličine 35x45 cm i ređajte pohovanu papriku, pravivši donju koru od njih.
  6. Papriku premažite pavlakom, pa tanko sečenu šunku poređajte preko.
  7. Ređajte dok ne utrošite materijal, s tim da poslednji sloj bude paprika koju ćete premazati pavlakom.
  8. Izrendajte trapist na tortu i ostavite je da se stegne par sati u frižideru.

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

 

 

Bonus video

 

makonda-tracker