Savršena za svaku priliku kada se slavi - slana torta od pohovanih paprika je jelo za koje morate imati recept u svojoj svesci
Slane torte i predjela se najčešće spremaju u sezoni slava, ali često su na trpezi i kad je bilo koje slavlje po sredi, čak i rođendani.
Postoje i ljudi koji obožavaju hladna predjela pa ne čekaju posebnu priliku da se dobro najedu sa omiljenim rolatom, slanom tortom ili kakvim salatama.
Donosimo vam brz i jednostavan recept za slanu tortu od pohovanih pečenih paprika.
Sastojci:
- 200 ml mleka
- Kilogram pečene paprike
- 2 jajeta
- 350 grama šunke
- 200 grama trapista
- 1 velika pavlaka
- brašno i prezle za pohovanje
Priprema:
- Prvo pečene paprike oljuštite i ocedite, pa ih presecite po sredini.
- Zatim, isečenu papriku ispohujte u smesi ovim redom: umolite je u brašno, jaja, prezle.
- Pohujte u tiganju dok ne porumeni, zatim je izvadite na ubrus da upije višak ulja.
- Dok se paprika hladi, umutite dobro pavlaku.
- U posudu veličine 35x45 cm i ređajte pohovanu papriku, pravivši donju koru od njih.
- Papriku premažite pavlakom, pa tanko sečenu šunku poređajte preko.
- Ređajte dok ne utrošite materijal, s tim da poslednji sloj bude paprika koju ćete premazati pavlakom.
- Izrendajte trapist na tortu i ostavite je da se stegne par sati u frižideru.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
( Glossy, T.M. )