recept za sve

Bez jaja, margarina i pečenja! Kremasta KEKS TORTA koja se priprema neverovatno lako i ukusna je kao nijedna druga

0

Ako vam treba brzinska poslastica jer vam stižu nenajavljeni gosti ili vam se prijelo nešto slatko, onda pripremite ovaj kolač!

Keks-torte mnogima su omiljeni i za slađenje i za pravljenje
Keks-torte mnogima su omiljeni i za slađenje i za pravljenjefoto: NoirChocolate/Shutterstock

Keks torte mnogima su omiljene poslastice.

 

Ne samo da se prave lako, one su neodoljivo kremaste, brze za pripremu, a tako ukusne i slasne. Možete ih praviti s dodatkom voća po želji, ili s više čokolade, a u svakoj verziji su preukusne.

 

U pitanju je dezert koji svima uspeva, pravi se od fila od pudinga i keksa umočenog u mleko, a poseban šmek ovom slatkišu daje glazura od dve vrste čokolade, čime se pravi i fenomenalna dekoracija.

 

 

Sastojci:

 

  • 350 g keksa
  • 100 ml mleka

 

Za fil:

 

  • 80 g pudinga od vanile
  • 150 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • litar mleka
  • 200 g slatke pavlake

 

Za tamnu glazuru:

 

  • 150 g crne čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

 

Za belu glazuru:

 

  • 50 g bele čokolade

 

Priprema:

 

  1. Keks umočite u mleko i ređajte u tepsiju. U šerpu stavite puding, šećer, ekstrakt vanile i mleko.
  2. Lepo promešajte da nema grudvica, pa stavite da se kuva dok se ne zgusne.
  3. Konstantno mešajte, pa kada je gotovo, pokrijte providnom folijom i ohladite sat vremena.
  4. Kada se ohladi, umutite, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite mikserom. Sipajte preko keksa fil i lepo rasporedite.
  5. Zatim poređajte još keksa umočenih u mleko, pa sipajte fil, pa opet keks i ostatak fila. Stavite u frižider na sat vremena.
  6. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i sipajte preko fila. Stavite u frižider na pola sata.
  7. Dekorišite istopljenom belom čokoladom i stavite u frižider još pola sata.

 

Bonus video

Recept za sremačke salčiće

 

makonda-tracker