Ako vam treba brzinska poslastica jer vam stižu nenajavljeni gosti ili vam se prijelo nešto slatko, onda pripremite ovaj kolač!
Keks torte mnogima su omiljene poslastice.
Ne samo da se prave lako, one su neodoljivo kremaste, brze za pripremu, a tako ukusne i slasne. Možete ih praviti s dodatkom voća po želji, ili s više čokolade, a u svakoj verziji su preukusne.
U pitanju je dezert koji svima uspeva, pravi se od fila od pudinga i keksa umočenog u mleko, a poseban šmek ovom slatkišu daje glazura od dve vrste čokolade, čime se pravi i fenomenalna dekoracija.
Sastojci:
- 350 g keksa
- 100 ml mleka
Za fil:
- 80 g pudinga od vanile
- 150 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- litar mleka
- 200 g slatke pavlake
Za tamnu glazuru:
- 150 g crne čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Za belu glazuru:
- 50 g bele čokolade
Priprema:
- Keks umočite u mleko i ređajte u tepsiju. U šerpu stavite puding, šećer, ekstrakt vanile i mleko.
- Lepo promešajte da nema grudvica, pa stavite da se kuva dok se ne zgusne.
- Konstantno mešajte, pa kada je gotovo, pokrijte providnom folijom i ohladite sat vremena.
- Kada se ohladi, umutite, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite mikserom. Sipajte preko keksa fil i lepo rasporedite.
- Zatim poređajte još keksa umočenih u mleko, pa sipajte fil, pa opet keks i ostatak fila. Stavite u frižider na sat vremena.
- Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i sipajte preko fila. Stavite u frižider na pola sata.
- Dekorišite istopljenom belom čokoladom i stavite u frižider još pola sata.
Bonus video
Recept za sremačke salčiće
( Glossy, M.R., ž )