NESTAJE DOK TREPNEŠ SA TANJIRA

Najlepši recept za baršunastu pitu sa višnjama: MAĐARSKA BAKLAVA koja se pravi očas posla - trebaće vam DUPLA MERA

0

Ukoliko volite pite ova će vas oduševiti toliko da ćete je praviti bar jednom nedeljno 

RECEPT ZA PITU S VIŠNJAMA
RECEPT ZA PITU S VIŠNJAMAfoto: Shutterstock / Minoli

Pite sa raznim nadevima su omiljene na trpezu u mnogim domovima. Domaćice ih vole jer su brze i jednostavne za pripremu, a ukućani, jer se tope u ustima i čine da od njih budete siti i zadovoljni.

 

Ako volite pitu s jabukama, onda ćete ovu s višnjama obožavati. Donosimo vam starinski recept za takozvanu Mađarsku baklavu, koja se razlikuje od obične pite sa višnjama, ukusnija je, više narasta i bude baršunasta.

 

Ukoliko volite izuzetno slatko možete je preliti šerbetom od vode i šećera, a i ako je ostavite suvu biće savršena. 

 

Potrebno je:

 

  • 1 tanke kore 10 komada (500 g)
  • 300 g višanja 
  • 3 jajeta
  • čaša šećera
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • čaša griza
  • kašičica praška za pecivo,
  • 1 vanilin šećer
RECEPT ZA NAJLEPŠU PITU SA VIŠNJAMA
RECEPT ZA NAJLEPŠU PITU SA VIŠNJAMAfoto: Shutterstock / Minoli


Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati ostale sastojke i sve sjediniti. Filovati po jednu koru. Na petu koru dodati i višnje. Pospite ih sa još malo griza pa urolajte rolat. Sa preostalim filom premažite rolate. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

 

 

 

makonda-tracker