Ukoliko volite pite ova će vas oduševiti toliko da ćete je praviti bar jednom nedeljno
Pite sa raznim nadevima su omiljene na trpezu u mnogim domovima. Domaćice ih vole jer su brze i jednostavne za pripremu, a ukućani, jer se tope u ustima i čine da od njih budete siti i zadovoljni.
Ako volite pitu s jabukama, onda ćete ovu s višnjama obožavati. Donosimo vam starinski recept za takozvanu Mađarsku baklavu, koja se razlikuje od obične pite sa višnjama, ukusnija je, više narasta i bude baršunasta.
Ukoliko volite izuzetno slatko možete je preliti šerbetom od vode i šećera, a i ako je ostavite suvu biće savršena.
Potrebno je:
- 1 tanke kore 10 komada (500 g)
- 300 g višanja
- 3 jajeta
- čaša šećera
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- čaša griza
- kašičica praška za pecivo,
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ostale sastojke i sve sjediniti. Filovati po jednu koru. Na petu koru dodati i višnje. Pospite ih sa još malo griza pa urolajte rolat. Sa preostalim filom premažite rolate. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.