Probajte kolač

Sočna i neodoljiva: Mađarska baklava sa višnjama

0

Jedan od najukusnijih i najomiljenijih slathih poslastica svih sladokusaca je baklava sa višnjama.

foto: Promo
foto: Promo

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa.

 

Potrebno je:

- pakovanje tankih kora za pitu

- 500 g višanja

 

  Fil:

- 3. jaja

- 1. šolja šećera

- 1. šolja ulja

- 1. šolja griza

- 1. šolja jogurta

- 1. prašak za pecivo

 

  Za špin:

- 1. šolja vode

- 1. i po šolja šećera

- par kapi limunovog soka

 

Priprema:

Umutiti penasto belanca od 3 jaja. Zatim postepeno dodavati šećer i mutiti. Smanjiti brzinu mućenja i dodati griz, jogurt, prašak za pecivo, ulje. Sve dobro sjediniti. Masa treba da bude penasta. Razdvojiti kore po 3 komada. Filom se mažu prva i druga kora, a na treću se ređaju samo višnje. Višnje ređati u red širine oko 3,4 cm. Saviti krajeve i urolati koru. Ređati u pleh i peći na 200 stepeni oko 45 minuta. Preliv: Staviti vodu da provri, dodati šećer i pustiti da vri dok polovina tečnosti ne ispari. Kad ispari i tečnost postane malo gušća dodati par kapi limunovog soka. Kad je pita gotova, prekriti je vlažnom krpom i ostaviti da se ohladi. Kad je skroz hladna iseći je na parčiće, a onda preliti sa prelivom i ostaviti da se ohladi. Pre služenja pitu možete posuti prah šećerom.

 

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

 

Grčka baklava

Domaća krem čorbica od tikvica korak po korak (FOTO)

Korak po korak: Evo kako da napravite preukusne trougliće sa sirom (FOTO) Kako PRAVILNO da zamrznete sveže jagode?

Baklava sa cimetom

 

 

makonda-tracker