Ukoliko volite da jedete pecivo, a ne želite da kupujete gotovo u pekarama, možete napraviti sami slane štapiće koji su još lepši i ukusniji od kupovnih
Internet je preplavljen raznim receptima za slatke i slane pikanterije, koje svojim ukusom i mirisom mame na još. Dobro se zna da pekare baš nisu najidealnije mesto za kupovinu doručka i da je mnogo bolje nešto prirpemiti kod kuće.
Ukoliko volite testo i slani štapići su vaš čest izbor ovo je super recept za vas. Donosimo vam najlepši recept za domaće slane štapiće koji se brzo spremaju i što je najvažnije ostaju sveži dugo, i do 3 dana.
To znači da ih možete pripremiti uveče, ostaviti u kesu i uživati u njima ujutru čim ustanete. Pa da pređemo na stvar, evo kako se pravi najukusnija slana zanimacija u domaćoj režiji.
Potrebno je:
- 250 ml mleka
- 50 ml ulja
- pola kvasca razmućenog u toplu vodu
- 1 kašika soli
- 1 kašika jogurta
- pola kašičice praška za pecivo
- 350gr brašna
- 1 kašika šećera
Smesa za prelivanje:
- 2 kašike brašna
- 1 kašike soli
- voda
Priprema:
Kvasac razmutite u toploj vodi i dodajte mu malo šećera. Zatim sve ostale sastojke pomešajte u jednoj plastičnoj posudi, pa dodajte kvasac i umesite mekano testo. Nakon što odstoji oko pola sata na toplom mestu, premesite ga i napravite štapiće. Stavite da se peku oko 25 minuta, a kad su pri kraju napravite slanu smesu, i prelijte preko štapića.
Vratite ih u rernu još 5 minuta i zapecita. Nakon što se prohlade stavite u kesu i uživajte do 3 dana u svežem pecivu koje možete jesti za doručak, večeru ili nositi na posao, deci pakovati za školu.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video:
Recept za sremske salčiće