neodoljivi

Obožavaju ih svi - od 2 do 102 godine, ostaju sveži do 3 dana: Recept za SLANE ŠTAPIĆE 100 puta lepše od onih iz pekare

0

Ukoliko volite da jedete pecivo, a ne želite da kupujete gotovo u pekarama, možete napraviti sami slane štapiće koji su još lepši i ukusniji od kupovnih 

RECEPT ZA DOMAĆE SLANE ŠTAPIĆE
RECEPT ZA DOMAĆE SLANE ŠTAPIĆEfoto: Shutterstock/ Brent Hofacker

Internet je preplavljen raznim receptima za slatke i slane pikanterije, koje svojim ukusom i mirisom mame na još. Dobro se zna da pekare baš nisu najidealnije mesto za kupovinu doručka i da je mnogo bolje nešto prirpemiti kod kuće.

 

Ukoliko volite testo i slani štapići su vaš čest izbor ovo je super recept za vas. Donosimo vam najlepši recept za domaće slane štapiće koji se brzo spremaju i što je najvažnije ostaju sveži dugo, i do 3 dana.

 

To znači da ih možete pripremiti uveče, ostaviti u kesu i uživati u njima ujutru čim ustanete. Pa da pređemo na stvar, evo kako se pravi najukusnija slana zanimacija u domaćoj režiji.

 

 

Potrebno je:

 

  • 250 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • pola kvasca razmućenog u toplu vodu
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika jogurta
  • pola kašičice praška za pecivo
  • 350gr brašna
  • 1 kašika šećera


Smesa za prelivanje:

 

  • 2 kašike brašna
  • 1 kašike soli
  • voda

 

PREUKUSNI SLANI ŠTAPIĆI LEPŠI NEGO ONI IZ PEKARE
PREUKUSNI SLANI ŠTAPIĆI LEPŠI NEGO ONI IZ PEKARE foto: Crafty Hands/YouTube Printscreen

Priprema:

 

Kvasac razmutite u toploj vodi i dodajte mu malo šećera. Zatim sve ostale sastojke pomešajte u jednoj plastičnoj posudi, pa dodajte kvasac i umesite mekano testo. Nakon što odstoji oko pola sata na toplom mestu, premesite ga i napravite štapiće. Stavite da se peku oko 25 minuta, a kad su pri kraju napravite slanu smesu, i prelijte preko štapića.

 

Vratite ih u rernu još 5 minuta i zapecita. Nakon što se prohlade stavite u kesu i uživajte do 3 dana u svežem pecivu koje možete jesti za doručak, večeru ili nositi na posao, deci pakovati za školu. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Recept za sremske salčiće 

 

 

makonda-tracker