Kada vam dosade ruska salata i mimoza, isprobajte recept za odličnu Metropol salatu.
Ako volite kremaste salate, slične ruskoj salati i mimozi, onda isprobajte i zanimljivu Metropol salatu, fenomenalan recept koji možete uvrstiti i na svoju slavsku trpezu.
Ova salata slaže se s bilo kojom vrstom mesa, i s pečenjem i uz roštilj, kao i uz ribu jer dominira krompir, a može se jesti i kao samostalna obrok-salata i sigurno će vam prijati.
Salata je sve lepša što duže stoji, te je možete pripremiti i dva dana ranije.
Ovaj recept podelila je Marina Stanojević na svom blogu Marina's taste.
Sastojci:
- 4-5 srednjih krompira
- 2-3 šargarepe
- 4 jaja
- 1/2 praziluka
- 150 g ćurećih ili pilećih prsa
- 180 g kisele pavlake
- 150 ml majoneza
- 1 kašičica senfa
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
- Skuvajte krompir i šargarepu u posoljnoj vodi i odvojenim posudama, ocedite, pa oljuštite.
- Posebno obarite jaja (stavite ih u hladnu vodu, pa od momenta ključanja kuvajte 8 minuta, a zatim ih prelijte hladnom vodom). Kad se ohlade, oljuštite ih.
- Praziluk operite, očistite, pa iseckajte na kolutiće. Posolite i ostavite da odstoji pola sata.
- Prsa, krompir, šargarepu i jaja iseckajte na kockice, stavite u odgovarajuću činiju, a zatim dodajte praziluk.
- Pomešajte majonez, kiselu pavlaku, senf i so, te prelijte preko i sve lagano izmešajte da se lepo sjedini.
- Rashladite i služite uz roštilj ili pečenje, a možete je konzumirati i samostalno.
Bonus video
Pileće bajadere i urnebes salata: recept
Izvor: marinastaste.com
( Prenela i priredila: M.R. )