Tiramisu je jedna od omiljenih poslastica mnogima u Italiji, a i šire.
Tiramisu je slatkiš koji svojim ukusom osvaja srca i stomake ljudi širom sveta, pa nije ni čudo što ga Italijani nazivaju draguljem svoje kuhinje.
Bilo da se odlučite za recept sa piškotama ili s keksom, ne možete da pogrešite.
SASTOJCI
- šlag - 500 grama
- kaka prah - 50 grama
- šećer u prahu - 60 grama
- jaka kafa - 300 ml
- piškote ili neki drugi keks - 500 grama
PRIPREMA
Za početak napravite jednu jaču kafu, a onda joj tri kašike šećera u prahu.
Sada možete da napravite šlag, a kad postane dovoljno gust i u njega stavite tri kašike šećera u prahu.
Svaku piškotu ili keks umočite u kafu, pa ih posle naređajte po kalupu za tortu.
Sad preko toga možete da nanesete šlag, pa da pospete kakao prahom.
Nakon toga ponovo poređajte keks umočen u kafu, pa onda nanesite još jedan sloj šlaga i opet pospite kakaoom.
Ostavite vaš tiramisu u frižider kako bi se malo stegao, i kada ga služite - to obavezno radite uz kafu.
Bonus video:
Glossy redakcija