Brze torte postale su apsolutni hit među domaćicama, a sad stiže još jedna, kojoj definitivno nema premca
Ako volite brze poslastice i torta "lenja žena" je jedna od vaših omiljenih imate razlog za radovanje. Sad možete da probate i njenu suprotonost, ali samo po imenu...
Torta "lenji muž" je ništa manje kremasta, ništa manje ukusna, a podjednako se brzo pravi i još brže nestaje sa tanjira.
Evo šta je potrebno da je napravite i obradujete svoje ukućane, ali i slučajne ili namerne goste.
Sastojci:
- 5 jaja
- 1 l mleka + 100 ml
- 100 ml ulja
- 250 g šećera
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike kakao praha
- 4 kesice pudinga od vanile
- 6 kašika kristal šećera
- 500 g kisele pavlake
- 5 kašika šećera u prahu
- 300 g malina
- 200 ml slatke pavlake
Priprema
U šerpu skuvajte 1 l mleka, smanjite temperature, pa dodajte razmućene 4 kesice pudinga sa 6 kašika šećera. Kuvajte kao što inače kuvate puding, i neprestano mešajte kako se ne bi zgrudvao puding.
Nakon što je kuvano stavite providnu foliju i odložite na hladno mesto da se prohladi.
Nakon toga krenite da pripremate fil tako što ćete umutiti 5 jaja, 100 ml ulja i 250 g šećera u penastu masu, pa dodati prašak za pecivo prosejan sa 250 g brašna i 3 kašike kakaoa.
Pripremite pleh u koji ćete staviti tortu, pa smesu sipati u podmazan kalup i polako sipati puding, vadeći ga kašikom za sladoled ili supenom kašikom (kašiku namažite uljem ili vodom da se ne lepi). Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Dok se kolač peče, umutiti kiselu pavlaku sa šećerom, pa posle 30 minuta pečenja izvaditi kolač premazati ga kiselom pavlakom koju smo umutili i vratiti u rernu još 10 minuta da se peče.
Pečeni kolač ostaviti da se ohladi, izvaditi na tacnu ili skinuti obruč kalupa, ukrasiti malinama i umućenom slatkom pavlakom.