pravi ukus mesa

Trik pomoć kog će vam se meso RASPADATI u ustima: Starinski recept za GULAŠ pravo iz kafane za samo pola sata

0

Miris i ukus kao iz kafane, starinska priprema gulaša sa pireom koja će vas osvojiti u potpunosti

foto: Shutterestock/DUSAN ZIDAR
foto: Shutterestock/DUSAN ZIDAR

Najviše vremena za pripremu gulaša oduzima adekvatno krčkanje mesa, koje treba da se topi u ustima.

 

Sve što treba da uradite je da, veče pre pripreme ručka, isečete na sitne kockice meso i da ga marinirajte sa uljem i začinima po želji. Kada to obavite, zatvorite ga u vakumiranu posudu i ostavite celu noć u frižideru.

 

Sastojci:

 

  • 500 g junećeg ili svinjskog mesa
  • 1 crni luk
  • paradajz pasta 2 kašike
  • brašno 2 kašike
  • 300 ml vode (hladna)
  • so, biber, šećer po ukusu

 

Za pire:

 

  • 1 kg krompira
  • 50 g putera
  • 100 ml mleka
  • peršun
TRIK ZA BRZO KUVANJE GULAŠA
TRIK ZA BRZO KUVANJE GULAŠA foto: Shutterstock

Priprema:

 

Sutradan na dan pripreme izvaditi meso iz frižidera i staviti da se dinsta na umerenoj temperaturi nekoliko minuta, a onda mu dodajte luk iseckan na rebarca.

 

Sve dobro upržiti još nekih 20 minuta, pa dodajte paradajz, brašno i hladnu vodu. Neophodno je da voda bude hladna kako vam se sos ne bi zgrudvao.

Sve dobro izmešati i dinstati još 10 minuta.

Za vreme dinstanja šerpa mora biti sve vreme poklopljena, a kockice mesa ne smeju biti krupne, jer će im trebati znatno više vremena da omekane.

 

Kao idealan prilog za ovo kafansko jelo je pire, pripremite ga, tako što ćete, najpre, skuvati krompir, a potom ga izgnječiti i dodati malo toplog mleka i putera. Neophodno je da mleko bude toplo kako se ne bi se dobila homogena struktura.

 

Posolite po ukusu i služite uz gulaš. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO:

Majstor za gulaš otkrio savršen recept

 

makonda-tracker