Ovo makedonsko jelo jedno je od omiljenih i u Srbiji, jer se brzo sprema, a toliko je ukusno da ćete polizati prste
![NAJLEPŠI RECEPT ZA MAKEDONSKE PUNJENE PAPRIKE](/data/images/2020/06/29/12/296713_shutterstock-1179902419_ff.jpg?ver=1709059407)
Ideja za ručak nikad dosta. Iako na Internetu postoji mnogo recepata najbolji su oni isprobani, dobro poznati, koji mame uzdahe i čine da posle njih možeta samo da legnete u krevet i odmorite.
Ukoliko volite jaka, aromatična jela, punjene paprike su sigurno često na vašem meniju. Ipak, postoji jedan, pomalo zaboravljen recept, koji će vam probuditi sva čula i učiniti da postane jedno od omiljenih jela u vašoj porodici.
U pitanju su punjene parike na makednoski način, jedno od jela kojima se ova nacija godinama unazad ponosi. Pa da krenemo, evo šta vam treba i kako se ovo preukusno jelo sprema.
Potrebno je:
- 10 crvenih paprika roga
- 400 grama mlevenog mesa
- 100 grama pirinča
- 3 glavice crvenog luka
- 2 šargarepe
- 2 čena belog luka
- suvi začin
- biber
- paradajz
![PUNJENA PAPRIKA NA MAKEDONSKI NAČIN](/data/images/2024/02/27/19/381010_punjena-paprika-shutterstock-1019678473_ff.jpg?ver=1709059293)
Priprema:
Paprike operite pa uklonite peteljku i semenke, pa sa obe strane zasecite tako da dobijete "x". Zatim na tiganju propržite luk i šargarepu koje ste prethodno izbledirali, pa dodajte meso i začine, a posle nekoliko minuta i pirinač. Nakon 15 minuta isključiti i puniti paprike.
Ređati ih u šerpu, pa dodajte vodu tako da dođe do polovine paprika. Kuvajte na ringli oko pola sata, a potom zagrejte rernu i ostvite da se zapeče još oko pola sata.
S vremena na vreme proverite da li ima dovoljno tečnosti, ako nema dodajte malo vode, a možete po ukusu i kuvani paradjz. Kad su lepo pečene isključite i služite. Prijatno.
Bonus video:
Lignje na morski način