njami

Recept za makedonske ROG PUNJENE PAPRIKE: Jedan trik će ih učini kremastim i mnogo ukusnijim od običnih

0

Ovo makedonsko jelo jedno je od omiljenih i u Srbiji, jer se brzo sprema, a toliko je ukusno da ćete polizati prste 

NAJLEPŠI RECEPT ZA MAKEDONSKE PUNJENE PAPRIKE
NAJLEPŠI RECEPT ZA MAKEDONSKE PUNJENE PAPRIKE foto: Shutterstock

Ideja za ručak nikad dosta. Iako na Internetu postoji mnogo recepata najbolji su oni isprobani, dobro poznati, koji mame uzdahe i čine da posle njih možeta samo da legnete u krevet i odmorite.

 

Ukoliko volite jaka, aromatična jela, punjene paprike su sigurno često na vašem meniju. Ipak, postoji jedan, pomalo zaboravljen recept, koji će vam probuditi sva čula i učiniti da postane jedno od omiljenih jela u vašoj porodici.

 

U pitanju su punjene parike na makednoski način, jedno od jela kojima se ova nacija godinama unazad ponosi. Pa da krenemo, evo šta vam treba i kako se ovo preukusno jelo sprema.

Potrebno je:

 

  • 10 crvenih paprika roga
  • 400 grama mlevenog mesa
  • 100 grama pirinča
  • 3 glavice crvenog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 čena belog luka
  • suvi začin
  • biber
  • paradajz

 

PUNJENA PAPRIKA NA MAKEDONSKI NAČIN
PUNJENA PAPRIKA NA MAKEDONSKI NAČIN foto: Shutterstock / Gayane

Priprema:

 

Paprike operite pa uklonite peteljku i semenke, pa sa obe strane zasecite tako da dobijete "x". Zatim na tiganju propržite luk i šargarepu koje ste prethodno izbledirali, pa dodajte meso i začine, a posle nekoliko minuta i pirinač. Nakon 15 minuta isključiti i puniti paprike.

 

Ređati ih u šerpu, pa dodajte vodu tako da dođe do polovine paprika. Kuvajte na ringli oko pola sata, a potom zagrejte rernu i ostvite da se zapeče još oko pola sata. 

 

S vremena na vreme proverite da li ima dovoljno tečnosti, ako nema dodajte malo vode, a možete po ukusu i kuvani paradjz. Kad su lepo pečene isključite i služite. Prijatno. 

 

Bonus video:

Lignje na morski način 

 

makonda-tracker