(video)

Ujedno i hrskavo i mekano & inspirisano Konstraktom: Recept Maše Memedović za preukusan DOMAĆI HLEB

0

Nakon što ju je inspirisala Konstrakta Đurić, Maša Memedović podelila je recept za svoj domaći hleb, vredan isprobavanja.

Maša Memedović je pokazala kako ona pravi domaći hleb
Maša Memedović je pokazala kako ona pravi domaći hlebfoto: masamemedovic/Instgaram/printscreen

Maša Memedoviććerka poznatog novinara i voditelja Jovana Memedovića, na društvenim mrežama je veoma popularna, pa od nje možemo naučiti i neke vrlo korisne stvari, čuti modne savete, kao i saznati gde se može kupiti odlična garderoba za malo novca.

 

Ipak, ona je i odlična domaćica, pa je, inspirisana Anom Đurić Konstraktom, koja je na PZE '24. mesila hleb na sceni uz pesmu "Novo, bolje", podelila svoj recept za domaći hleb. 

 

Hleb je potom poslužila uz kajmak i goveđu kobasic, a recept deluje zaista vredno isprobavanja!

 

 

Recept za Mašin domaći hleb

 

 

  • 1 kesica kvasca
  • Kašičica šećera
  • Začini po želji (Maša je dodala malo soli)
  • Mlaka voda, da proradi kvasac

 

Mere su 1:2, u Mašinom slučaju

 

 

  • 2 šolje mlake vode
  • 4 šolje brašna

 

 

Maša preporučuje da se mesi po osećaju, ne želite previše lepljivo testo, ni previše suvo

 

  1. Testo prvo formirate varjačom ili spatulom, a zatim malo rukama da poprimi oblik.
  2. Pokrijete i ostavite da odstoji 2h.
  3. Za ovaj hleb Maša koristi lonac od livenog gvožđa, koji prethodno zagreje 45 minuta u rerni.
  4. Kada naraste, testo postavi na papir za pečenje i rukama formira okrugli oblik.
  5. Zatim, nožem napravi procep na površini kako bi se hleb otvorio pri pečenju.
  6. Hleb se peče 30 minuta na 230 stepeni zatvoren, zatim bez poklopca još 15 minuta.
  7. Za kraj, služite sa domaćim kajmakom i kobasicom.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

SRPSKA PROJA NAŠLA SE NA LISTI NAJBOLJIH HLEBOVA SVETA: Srednjoškolci i domaćica iz Novog Sada napravili svetski poznat hleb

 

makonda-tracker