Da biste uživali u ukusnom dezertu ne morate da provedete pola dana pored šporeta, dovoljno je da odvojite samo 10 minuta
Brzi kolači postali su omiljeni kod domaćica koje su zaposlene i imaju mnogo obaveza. Ipak, svi vole da se posle ukusnog ručka malo i zaslade, a kako biste im udovoljili nije vam potrebno da kuvate teške filove, pečete kore i isprljate mnogo sudova.
U ukusu ovog savšenog brzinskog kolača možete uživati uz minimum truda i vremena. Sprema se za svega desetak minuta, a na sve to ni sastojci koji u njega idu nisu preterano skupi.
Ipak, najbolje je da probate pre nego što prosudite, a onda će vam on postati kec iz rukava u svakoj prilici.
Potrebno je:
- 1 jaje
- malo soli
- 50 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 20 g brašna
- 20 g gustina
- 500 ml mleka
- 50 g maslaca
- 300 g čokoladnog keksa
- 180 g mlečne čokolade
- 100 g pavlake za kuvanje
- 90g mlevenog neslanog kikirikija
Priprema:
U šerpu stavite jaje, so, šećer, vanilin šećer, brašno i gustin pa sve dobro izmešajte tako da se dobije glatka smesa. Zatim dodajte mleko i stavite na šporet. Temperatura neka bude umerena i mešajte sve vreme da vam ne zagori. Kad se dobije lepa gusta smesa, dodajte maslac i mešajte dok se ne istopi. Odložite sa strane.
Uzmite keks i poređajte u dublju posudu, pa odozgo stavite fil, pa ponovo keks, pa ponovo fil. Fil lepo razmažite da keks bude lepo prekriven. Poređajte i treći red keksa i fil preko.
Zagrejte pavlaku za kuvanje ali ne da provri, samo da bude vruća, pa u nju stavite čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Zatim dodajte neslani kikiriki koji ste malo usitnili. Izmešajte i sipajte preko belog fila. Ostavite da se nekoliko sati stegne u frižideru i služite. I komšiluk će doći da traži repete.
Bonus video:
Savršen recept za gulaš