fantazija ukusa

Sprema se bukvalno za 10 MINUTA: Brz, jednostavan i jeftin ČOKOLADNI KEKS KOLAČ idealan za svaki dan (RECEPT)

0

Da biste uživali u ukusnom dezertu ne morate da provedete pola dana pored šporeta, dovoljno je da odvojite samo 10 minuta 

foto: Youtube printscreen / LeckermitSophieMayer
foto: Youtube printscreen / LeckermitSophieMayer

Brzi kolači postali su omiljeni kod domaćica koje su zaposlene i imaju mnogo obaveza. Ipak, svi vole da se posle ukusnog ručka malo i zaslade, a kako biste im udovoljili nije vam potrebno da kuvate teške filove, pečete kore i isprljate mnogo sudova.

 

U ukusu ovog savšenog brzinskog kolača možete uživati uz minimum truda i vremena. Sprema se za svega desetak minuta, a na sve to ni sastojci koji u njega idu nisu preterano skupi.

 

Ipak, najbolje je da probate pre nego što prosudite, a onda će vam on postati kec iz rukava u svakoj prilici.

 

 

Potrebno je:

 

  • 1 jaje
  • malo soli
  • 50 g šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 20 g brašna
  • 20 g gustina
  • 500 ml mleka
  • 50 g maslaca
  • 300 g čokoladnog keksa
  • 180 g mlečne čokolade
  • 100 g pavlake za kuvanje
  • 90g mlevenog neslanog kikirikija

 

RECEPT ZA ČOKOLADNI KOLAČ ZA 10 MINUTA
RECEPT ZA ČOKOLADNI KOLAČ ZA 10 MINUTA foto: Youtube Printscreen / LeckermitSophieMayer

Priprema:

 

U šerpu stavite jaje, so, šećer, vanilin šećer, brašno i gustin pa sve dobro izmešajte tako da se dobije glatka smesa. Zatim dodajte mleko i stavite na šporet. Temperatura neka bude umerena i mešajte sve vreme da vam ne zagori. Kad se dobije lepa gusta smesa, dodajte maslac i mešajte dok se ne istopi. Odložite sa strane.

 

Uzmite keks i poređajte u dublju posudu, pa odozgo stavite fil, pa ponovo keks, pa ponovo fil. Fil lepo razmažite da keks bude lepo prekriven. Poređajte i treći red keksa i fil preko. 

 

Zagrejte pavlaku za kuvanje ali ne da provri, samo da bude vruća, pa u nju stavite čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Zatim dodajte neslani kikiriki koji ste malo usitnili. Izmešajte i sipajte preko belog fila. Ostavite da se nekoliko sati stegne u frižideru i služite. I komšiluk će doći da traži repete. 

 

Bonus video:

Savršen recept za gulaš

 

makonda-tracker