Ručak koji se brzo sprema, jede u slast i od sada ćete ga redovno praviti
Sastojci:
za 1 porciju
125 g špageta
30 g smrznutog graška
80 g slanine, izrezane na male komadiće
2 žumanceta
1 1/2 kašike Crème Fraîche ili kisele pavlake, grčkog jogurta...
2 pečurke, naseckane
1 ljuta paprika, očišćena i naseckana
maslinovo ulje
2 čena belog luka, naseckana
50 g parmezana
2 kašike naseckanog peršuna
so i biber
Priprema:
Zakuvajte vodu u šerpi, posoliite je i dodajte testeninu. Kuvajte prema uputstvima sa pakovanja.
Tiganj stavite na srednje jaku vatru, dodajte kašiku maslinovog ulja, a zatim slaninu kad je ulje vruće. Dodajte malo bibera i beli luk nakon otprilike dva minuta kuvanja, a zatim pečurke i papriku.
Dinstajte dok slanina ne postane hrskava, a pečurke lepe zlatno-smeđe boje. Posolite po ukusu.
Narendajte parmezan a preko žumanaca. Zatim dodajte pavlaku i sve promešajte. Smesi dodajte kašičicu hladne vode. U tiganj sa slaninom dodajte grašak i nastavite da kuvate, dodajući oko tri kašike vode u kojoj se kuvala testenina.
Kad je testenina gotova, procedite je, ostavljajući malo tečnosti za umak. Testeninu dodajte slanini i pečurkama. Dobro je izmešajte i zatim sve prelijte smesom jaja i mešajte dok umak ne postane kremast. Na kraju dodajte peršun i servirajte.