lagana i brza

Malo posla, a mnogo slasti i kremastih zalogaja: Neodoljiva VOĆNA TORTA po receptu Ive Štrljić

0

Šarmantna glumica podelila je jednom prilikom vrlo jednostavan i brz recept za fenomenalnu voćnu tortu od ananasa i badema

Iva Štrljić odlično se snalazi u kuhinji
Iva Štrljić odlično se snalazi u kuhinjifoto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Glumica Iva Štrljić, koju je publika obožavala u više uloga u popularnim TV serijama, ima izuzetno vitak stas, ali to ne znači da može baš uvek da odoli slatkišima.


Kako smo otkrili u brojnim emisijama, Iva je pravi majstor za torte, naročito voćne, a jednom prilikom je u emisiji "Praktična žena" podelila jednostavan recept za tortu s ananasom.


To je nešto što više čežnjivo posmatram u frižideru nego što jedem – istakla je ona tada.

Glumica je tada otkrila i da ima izrazito spor metabolizam, ali ima "izrazito čvrst karakter", pa uspeva da održi fenomenalnu liniju.

 


Torta s ananasom po receptu Ive Štrljić


Sastojci

Za kore:

 

  • 4 žumanceta
  • 100 g margarina
  • 100 g listića badema
  • 120 g šećera
  • 150 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 4 belanceta + 200 g šećera


Za fil:

 

  • 1 konzerva ananasa
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • šećer u prahu za posipanje

 

Ananas torta po receptu Ive Štrljić
Ananas torta po receptu Ive Štrljićfoto: Prakticna zena/YouTube Printscreen

Priprema

  1. Umutite belanca s 200 g šećera u čvrst sneg i to sklonite sa strane.
  2. U odvojenoj činiji umutite žumanca sa 100 g šećera, pa dodajte otopljeni margarin i mutite još malo.
  3. Dodajte brašno s praškom za pecivo, pa to promešajte.
  4. Prelijte žutu smesu od žumanaca u dva kalupa za torte, obložena pek-papirom. Preko toga stavite sneg od belanaca, pa po tome pospite listiće badema.
  5. Pecite u rerni kore zagrejanoj na 180⁰C oko 20 minuta, pa ostavite kore da se hlade.
  6. Zatim u šerpicu ubacite ananas (sve sa sokom), a odvojte sa strane malo soka da u njemu razmutite puding. Kad počne da ključa, sklonite ananas s vatre, u to ubacite razmućen puding od vanile, dobro promešajte, pa vratite na ringlu i mešajte dok se ne zgusne.
  7. Stavite prvu koru na tacnu, pa nanesite fil i zatim preklopite drugom korom.
  8. Stavite tortu u frižider da se stegne, pa ohlađenu pospite šećerom u prahu.

 

BONUS VIDEO

Kako Dejvid Bekam sprema pastirsku pitu

 

makonda-tracker