njam

Recept za INTERKONTINENTAL TORTU: Dezert sa orasima, šlagom i čokoladom za celu porodicu

0

Naše bake nedeljnu trpezu nisu mogle da zamisle bez ovog slatkiša... 

Recept za Interkontinental tortu nije mnogo zahtevan
Recept za Interkontinental tortu nije mnogo zahtevan foto: Shutterstock / Maria Popa Photo

Interkontinental torta je svojevremeno bio veoma čest slatkiš u domovima u našoj zemlji. 

 

Međutim, kako je vreme prolazilo, nekako je postala malo zaboravljena. 

 

Uz ovaj recept sa orasima, čokoladom, kokosom i šlagom možete vratiti duh nekih starih vremena u vaš dom. 

 

SASTOJCI 

 

  • jaja - 12 komada 
  • šećer - 12 kašika
  • mleveni orasi - 6 kašika
  • brašno - 14 kašika
  • mleko -  litar
  • margarin - manje pakovanje 
  • šećer u prahu - 200 grama 
  • mleveni orasi - 150 grama
  • čokolada - 100 grama 
  • kokos - 100 grama
  • šlag - samo za ukrašavanje

 

PRIPREMA

 

Neophodno je da za ovu tortu napravite ukupno tri kore. U svaku od kora bi trebalo da ide po četiri belanceta, četiri kašike šećera, šest kašika mlevenih oraha, kao i jedna kašika brašna.

 

Odvojte belance od žumanceta, a onda mutite tako da bude penasto i lagano i i postepeno sipajte šećer, brašno i orahe.

 

Posle toga izlijte koru u pleh koji ćete prethodno obložiti pek papirom i ostavite da se peče nekih  30 minuta. I tako uradite tti puta, za svaku koru.

 

FIL

 

Potrebno da je umutite 12 žumanaca, osam kašika šećera i 13 kašika brašna. Sve to sipajte u litar mleka, a zatim skuvajte fil.

 

Nakon što se ohladi dodajte i margarin, koji ćete prethodno umutiti sa prah šećerom.

 

Mešajte mikserom sve dok smesa ne postane poptuno glatka, a onda je podelite na dva dela.

 

A sada redom - u prvi deo dodajte mlevene orahe, u drugi topljenu čokolade, a u treći kokos.

 

Kada budete slagali, prvo ide kora, pa prvi deo fila, koru, pa drugi deo fila, kora, pa onda treći deo fila. Odozgo možete da ukrasite šlagom 

 

 

 

 

makonda-tracker