Naše bake nedeljnu trpezu nisu mogle da zamisle bez ovog slatkiša...
Interkontinental torta je svojevremeno bio veoma čest slatkiš u domovima u našoj zemlji.
Međutim, kako je vreme prolazilo, nekako je postala malo zaboravljena.
Uz ovaj recept sa orasima, čokoladom, kokosom i šlagom možete vratiti duh nekih starih vremena u vaš dom.
SASTOJCI
- jaja - 12 komada
- šećer - 12 kašika
- mleveni orasi - 6 kašika
- brašno - 14 kašika
- mleko - litar
- margarin - manje pakovanje
- šećer u prahu - 200 grama
- mleveni orasi - 150 grama
- čokolada - 100 grama
- kokos - 100 grama
- šlag - samo za ukrašavanje
PRIPREMA
Neophodno je da za ovu tortu napravite ukupno tri kore. U svaku od kora bi trebalo da ide po četiri belanceta, četiri kašike šećera, šest kašika mlevenih oraha, kao i jedna kašika brašna.
Odvojte belance od žumanceta, a onda mutite tako da bude penasto i lagano i i postepeno sipajte šećer, brašno i orahe.
Posle toga izlijte koru u pleh koji ćete prethodno obložiti pek papirom i ostavite da se peče nekih 30 minuta. I tako uradite tti puta, za svaku koru.
FIL
Potrebno da je umutite 12 žumanaca, osam kašika šećera i 13 kašika brašna. Sve to sipajte u litar mleka, a zatim skuvajte fil.
Nakon što se ohladi dodajte i margarin, koji ćete prethodno umutiti sa prah šećerom.
Mešajte mikserom sve dok smesa ne postane poptuno glatka, a onda je podelite na dva dela.
A sada redom - u prvi deo dodajte mlevene orahe, u drugi topljenu čokolade, a u treći kokos.
Kada budete slagali, prvo ide kora, pa prvi deo fila, koru, pa drugi deo fila, kora, pa onda treći deo fila. Odozgo možete da ukrasite šlagom