božanstveni

Mekani, sočni, i peti dan sveži kao prvi: SLANI ŠTAPIĆI s produženim rokom trajanja (RECEPT)

0

Savršeno slasni, vazdušasti i lagani, a idealni uz bilo koje jelo, ovi štapići su nešto što svaki kuvar treba da ima

Mekani slani štapići sa susamom
Mekani slani štapići sa susamomfoto: iuliia_n/Shutterstock

Ako vam treba ideja za brzo domaće pecivo koje oduševljava i mirisom i ukusom, ovi neodoljivi štapići sa susamom sigurno će vam se dopasti.

 

Zahvaljujući margarinu i pavlaci, oni su veoma mekani, lagani i vazdušasti, a za pripremu vam treba vrlo malo vremena. Uz to, nema čekanja da testo nadođe, a čak i vreme pečenja kratko.

 

Rezultat: savršena zamena za hleb.

Slani štapići sa susamom
 

Sastojci:

 

  • 500 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 180 ml kisele pavlake
  • 2 žumanceta + 1 celo jaje
  • 250 margarina
  • 2 kašičice soli
  • susam po ukusu


Priprema

 

  1. Izvadite margarin i jaja iz frižidera dva sata ranije, da odstoje na sobnoj temperaturi.
  2. U jednoj činiji pomešajte brašno i prašak za pecivo, promešajte, pa sklonite sa strane.
  3. U dva umućena žumanceta sipajte so, kiselu pavlaku, pa kockice margarina i sve dobro sjedinite.
  4. Dodajte malo po malo brašna i počnite da mesite rukom dok ne dobijete glatko testo.
  5. Prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, pa razvijte testo oklagijom na 1 cm debljine. Zatim iseckajte nožem štapiće, pa ih ređajte po plehu obloženom pek-papirom.
  6. Umutite celo jaje, pa time premažite štapiće i potom pospite susamom.
  7. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

BONUS VIDEO

Kiflice sa džemom

 

makonda-tracker