recept

Za ovaj recept vam NE TREBA RERNA: Meka proja iz tiganja pravi se najbrže moguće (RECEPT)

0

Svi volimo domaću proju, ali da li ste probali da je napravite u tiganju? Ovaj recept vam štedi vreme, a zaista je ukusan!

foto: Shutterstock, Miljan Živković
foto: Shutterstock, Miljan Živković

Ako volite proju, dopašće vam se i brazilsko pecivo sa sirom, ali i projara sa spanaćem.

 

Sastojci

 

  • 100 g brašna
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 1 jaje
  • kašičica praška za pecivo
  • 100 g sira
  • 330 ml jogurta
  • 80 ml ulja

 

Priprema

 

Sastojke pomešajte, umutite, pa naspite u tiganj koji ste nauljili ili namastili. Poklopite, pa pecite na nižoj temperaturi 20 minuta, a onda prevrnite na drugu stranu. 

 

Pecite još 15 minuta.

 

Služite toplo.

 

proja, projara
foto: Shutterstock

Pogledajte i ovaj recept za domaću proju:

 

Sastojci

 

3 jaja

3 šolje kukuruznog brašna (i više po potrebi)

3 šolje mekog brašna

3 šolje mleka

2,5 šolje ulja

250 g sira

1 prašak za pecivo

 

Priprema

 

U jednoj posudi umutiti jaja, pa im dodati mleka i ulja, a zatim rukom izdrobiti sir i sve dobro izmešati i sjediniti.

 

Nakon toga postepeno treba dodavati kukuruzno brašno, meko brašno i prašak za pecivo. Sve dobro zamesiti i kada se smesa sjedini, sipati je u pleh i staviti u zagrejanu pećnicu.

 

Projaru je potrebno peći dok ne porumeni.

 

 

 

 

makonda-tracker