Ukoliko želite da dopunite posnu trpezu ovi štapići će vas oduševiti
Posna trpeza je nešto zahtevnija od mrsne, pa se domaćice dovijaju na razne načine trudeći se da pred goste iznesu što više ukusnih đakonija.
Ukoliko i vi želite uživate u savršenim, hrskavim štapićima koji su prilagođeni postu odmah zapišite recept, jer kad ih jednom probate uvek će biti na spisku vaših omiljenih pikanterija.
Za njihovu pripremu vam neće trebati ni mnogo vremena, a ni mnogo novca, a rezultat je sjajan.
Potrebno je:
- 550 g brašna
- 200 ml piva
- 250 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 100 g susama
- origano, paprika u prahu po želji
Priprema:
U posudi prosejati brašno, pa dodati prašak za pecivo, so i susam. Izmešati suve sastojke. Potom dodati mokre, pivo i ulje, pa sve lepo sjediniti. Nakon toga umestiti testo da bude srednje tvrdo, pa ga rastanjiti na radnoj površini.
Trudite se da ne bude previše tanko, ali ni previše debelo. Isecite na štapiće i pospite začinom po želji. Možete i da miksujete, na neke papriku, na druge origano, na treće beli luk u granulama.
Kad sve pospete stavite ih na pek papir kojim ste obložili peh i pecite u rerni na oko 200 stepeni 15 do 20 minuta. Gotovi su kad dobiju lepu zlatnu boju.
Bonus video:
Recept za pileća krilca sa pivom