odličan recept

Kako da iskoristite OSTATKE PIRINČA? Posni recept za puding koji će u slast jesti svi od 1 do 101 godine

0

Nemojte bacati višak pirinča, već ga iskoristite da pripremite ukusan puding.

Posni puding od pirinča i jabuka podseća na sutlijaš, ali vam ne treba mleko
Posni puding od pirinča i jabuka podseća na sutlijaš, ali vam ne treba mlekofoto: Rimma Bondarenko/Shutterstock

Pirinač je jedna od najčešće korišćenih namirnica u mnogim domaćinstvima, bilo da je koristite za pripremu kuvanih jela, poput punjenih paprika, ili pravite rižoto, ili možda sutlijaš.

 

Ipak, neretko se desi da nakon kuvanja ostane dosta viška pirinča jer ne procenimo dobro količinu koju utrošimo i koja nam je potrebna za recept. Međutim, postoje sjajne alternative kako se pirinač može iskoristiti za pripremu odličnog deserta, koji je uz to i postan.

 

Ovaj recept pronašli smo na Instagram stranici recepti.mljacilim.

 

Pored pirinča vam je potrebno:

 

  • jabuke
  • suvo grožđe (opciono)
  • mleveni keks (opciono)
  • cimet
  • voda

 

U kuvan pirinač dodajte dve rendane jabuke. Po želji sipajte suvog grožđa. Dodajte i pola kašike cimeta (ili manje, u zavisnosti od količine).

Dodajte malo vode. Promešajte i kratko kuvajte. Možete dodati i (posni) mleveni keks.

 

 

Ovakav recept uz malu modifikaciju može biti odličan i za bebe, kojima su jabuke i pirinač često namirnice koje se među prvima uvode u čvrstu ishranu.

 

Služite i uživajte!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Recept za domaću nutelu

 

 

makonda-tracker