neodoljiv ukus

Recept za FRITULE kao sa novogodinjeg vašara: Spolja hrskave, unutra mekane toliko da se tope čim dodirnu nepca

0

Ako volite ukusne fritule ove će vas kupiti na prvi zalogaj 

foto: Shutterstock / Happy window
foto: Shutterstock / Happy window

Novogodišnji praznici nose sa sobom mnogo lepih stvari, a jedna od njih je i uživanje u hrani i piću koji su rezervisani samo za praznike. Fritule su te koje nas uvek vraćaju u detinjstvo i koje nas sećaju na one, najlepše dečije dane.

 

Ukoliko se i vi radujete zimskim vašarima zbog ukusnih fritula koje osvajaju na prvi zalogaj pogledajte kako ih možete napraviti sami u svom domu i uživati u njima dok su vruće i jednostavno se tope. 

 

 

Potrebno je:

 

  • 2 jaja
  • 2 čaše gustog jogurta ili pavlake
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike šećera
  • 1 čep rakije
  • 16 kašika mekog brašna
  • malo soli 

 

Fritule
foto: melei5/Shutterstock

Priprema:

 

Sve sastojke staviti u posudu i umesiti smesu varjačom. Mestiti oko 5 minuta dok se ne dobije lepa kremasta smesa. Ulje zagrejati na srednju temperaturu, pa u njega umočiti kašičicu kojom ćete spuštati fritule. Zahvatati kašičicom i spuštati u vruće ulje, peći nekoliko minuta s jedne, nekoliko minuta s druge strane. Fritule su gotove kada poprime lepu zlatnu boju. 

 

Kad su pržene izvaditi ih na ubrus da se ocede od viška masnoće, a potom, kad se malo prohlade posuti prah šećerom ili otopljenom čokoladom. 

 

Bonus video:

Najlepši recept za gulaš

 

 

 

makonda-tracker