recept

Za slavsku trpezu, doručak, ručak, večeru... POSNA SALATA od tunjevine i kikirikija koju ćete jesti u slast i van posta

0

Isprobajte preukusnu posnu salatu koju ćete rado jesti maltene svakog dana.

Posna salata sa tunjevinom i kikirikijem je sjajan izbor
Posna salata sa tunjevinom i kikirikijem je sjajan izborfoto: eugena-klykova/Shutterstock

Kao i uvek, i u vreme posta nam je potrebna zdrava hrana koja će zadovoljiti naše nutritivne potrebe.

 

Za to su idealan izbor posne salate koje mogu istovremeno biti i toliko ukusne da ćete ih rado jesti i onda kada ne postite.

 

Ova salata s tunjevinom i kikirikijem odličan je izbor za bilo koji obrok i u posnim i mrsnim danima, a takođe može biti sjajna za predjelo na posnoj slavi.

 

Sastojci

 

  • konzerva tunjevine
  • 150 grama slanog kikirikija
  • 7 pečenih crvenih paprika
  • 300 grama posnog majoneza
  • 1 praziluk
  • 3 čena belog luka
  • začini po želji (so, biber)

 

Priprema

  1. Paprike oljuštite i naseckajte na sitno.
  2. Isto učinite i s prazilukom i belim lukom.
  3. Sve sjedinite, pa dodajte oceđenu tunjevinu, kikiriki, začine i na kraju majonez.
  4. Sjedinite i služite!

Bonus video

Otac Gligorije: "DA LI JE VERSKI, ILI ZVERSKI?" Kako slaviti POSNU SLAVU i da li je greh na posnoj slavi izneti praseće pečenje?

 

makonda-tracker