supersočan

Umesto šećera – TAJNI SASTOJAK daje divan ukus: Neodoljivi POSNI KOLAČ od griza i kokosa koji se topi u ustima

0

Bez obzira na to da li poštujete Božićni post, ova posna poslastica je dezert koji jednostavno morate da probate

Neodoljivi posni kolač s kokosovim brašnom idealan je za dane praznika i tokom Božićnog posta
Neodoljivi posni kolač s kokosovim brašnom idealan je za dane praznika i tokom Božićnog postafoto: Freesia21/Shutterstock

Posni kolači često su jednako lepi kao oni s jajima, mlekom, margarinom i šlagom, a ovaj je pravo malo slatko čudo na dezertnom tanjiru.


On se priprema vrlo jednostavno i od samo nekoliko sastojaka, a umesto šećera se zaslađuje domaćim džemom po izboru ili medom, koji će lepo povezati sastojke i dati mu očaravajući miris i ukus.


U pitanju je starinski recept iz kuvara naših baka koji vredi probati, a slobodno eksperimentišite s gustinom testa dok ne budete zadovoljni.

Posni kolač sa grizom i kokosom

 

Sastojci:

 

  • 3 kašike džema ili meda
  • 240 g brašna
  • 240 g griza
  • 350 ml ulja
  • 1 kesica sode bikarbone
  • 400 ml vode
  • 6 kašika kokosovog brašna


Priprema

  1. Sipajte vodu ulje, pa postepeno dodajte brašno i griz uz mešanje.
  2. Dodajte sodu bikarbonu i promešajte, a ako vam se testo čini pregustim slobodno dodajte nekoliko kašika hladne vode ili, ako deluje preretko, sipajte još malo brašna.
  3. Sipajte 3 kašike kokosovog brašna.
  4. Umešajte u sve džem ili med.
  5. Sipajte u posudu za pečenje obloženu pek-papirom.
  6. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200°C. Zabodite čačkalicu u sredinu kolača – ako izađe čista, gotovo je.
  7. Kad se prohladi, pospite preko kolača 3 kašike kokosovog brašna.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Napoleon torta

 

makonda-tracker