icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

sjajna ideja

NI SLUČAJNO NE BACAJTE HRANU: Uštipci od ostataka pire-krompira su i ekonomični i ukusni (RECEPT)

Podeli:

Ovo jelo niko ne voli hladno, a umesto da završi u kanti za đubre, pripremite slasne uštipke...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Po običaju za praznike pripremamo više hrane nego što smo u stanju da pojedemo. Dok neke namirnice mogu dugo da "stoje", čak su i ukusnije kada se dobro ohlade, postoji hrana koja se jede samo sveže pripremljena.

U ovu grupu spada i pire krompir, a evo šta da uradite kada sa njegovim ostacima...

 

Sastojci:

 

  • 50 g putera
  • 130 g brašna
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • ½ kašičice soli
  • 500 g preostalog pire krompira
  • ulje
  • 1-2 jaja

 

Priprema

 

Puter izmrviti s brašnom, dodati prašak za pecivo i so, pa sve zajedno dobro izmešati. Dodati pire krompir, rukama umesiti i blikovati loptu. Testo razvaljati na debljinu od 1 cm, pa iseći na krugove ili oblike po želji. Svaki krug pažljivo umočiti u razmućeno jaje, pa pržiti u dubokom ulju, sa obe strane, da fino porumene.

 

 

Inicijalizacija u toku...