Bez brašna

Pavlova specijal: Pusla torta s borovnicama

0

Isprobajte recept! Napravite divnu voćnu tortu bez brašna i fino se zasladite tokom letnjih dana...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

Za bazu:

 

3 belanca


150 g prah šećera


4 kašike praha borovnice (ako ne možete da nabavite prah, možete da sameljete smrznute borovnice)


prstohvat soli

 

Za krem:

 

200-300 g slatkog šlaga


prstohvat praha vanile (ili ekstrakt vanile)


oko 100 g svežih borovnica

 

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 100 stepeni. Počnite da mutite belanca i polako dodajte šećer i so i miksujte 5 do 10 minuta dok se šećer ne rastopi i dok ne dobijete čvrsti sneg pa na kraju lagano umešajte prah borovnica.

 

Zatim smesu istresite na papir za pečenje i formirajte krug odnosno oblik torte tako da u sredini ostavite udubljenje za krem. Zatim pecite Pavlovu 90 do 100 minuta pa ugasite rernu i otvorite malo vrata.

 

Voćni sladoled koji ne goji: Pravi sa na 3 načina i preukusan je

 

Kad se Pavlova potpuno ohladi, prenesite je oprezno na tacnu za serviranje, dugim, širokim nožem. Za krem, ulupajte šlag sa šećerom i vanilom, pa ga sipajte u sredinu torte. Ukrasite prahom od borovnice, svežim borovnicama i listićima sveže nane.

makonda-tracker