Isprobajte recept! Napravite divnu voćnu tortu bez brašna i fino se zasladite tokom letnjih dana...
Sastojci:
Za bazu:
3 belanca
150 g prah šećera
4 kašike praha borovnice (ako ne možete da nabavite prah, možete da sameljete smrznute borovnice)
prstohvat soli
Za krem:
200-300 g slatkog šlaga
prstohvat praha vanile (ili ekstrakt vanile)
oko 100 g svežih borovnica
Priprema:
Zagrejte rernu na 100 stepeni. Počnite da mutite belanca i polako dodajte šećer i so i miksujte 5 do 10 minuta dok se šećer ne rastopi i dok ne dobijete čvrsti sneg pa na kraju lagano umešajte prah borovnica.
Zatim smesu istresite na papir za pečenje i formirajte krug odnosno oblik torte tako da u sredini ostavite udubljenje za krem. Zatim pecite Pavlovu 90 do 100 minuta pa ugasite rernu i otvorite malo vrata.
Voćni sladoled koji ne goji: Pravi sa na 3 načina i preukusan je
Kad se Pavlova potpuno ohladi, prenesite je oprezno na tacnu za serviranje, dugim, širokim nožem. Za krem, ulupajte šlag sa šećerom i vanilom, pa ga sipajte u sredinu torte. Ukrasite prahom od borovnice, svežim borovnicama i listićima sveže nane.