(recept)

15 minuta posla, a ostaju sveže danima: Mekane domaće PITICE koje uspevaju uvek i svima

0

Najbrži recept za domaće pecivokoje možete služiti za doručak, večeru, užinu ili kao predjelo na slavskoj trpezi

Slane pitice u kalupu za mafine gotove za tren oka
Slane pitice u kalupu za mafine gotove za tren okafoto: Cesarz/Shutterstock

Za koju god priliku da pravite pitice, od ovog recepta nećete naći ni brži ni jednostavniji.

 

Sve što je potrebno jeste da umutite nekoliko sastojaka, a potom umačete cepkane kore i dobićete domaće pecivo koje se topi u ustima i veoma je zasitno. Čak i vreme pečenja kratko, pa će se ove neodoljive pituljice naći na vašem tanjiru za tili čas!

 

Idealne su za doručak ili večeru, uz šolju hladnog jogurta, ali mogu da posluže i kao posluženje na mrsnoj slavskoj trpezi. Po želji im možete dodati seckano suhomesnato, kisele krastavčiće, ajvar...

Pitice sa jogurtom


Sastojci:

 

  • 1 pakovanje gotovih kora za pitu
  • kašičica praška za pecivo
  • 3 cela jajeta
  • 360 ml jogurta
  • malo ulja
  • so po ukusu
  • susam po želji

 

Slane pituljice iz kalupa za mafine uvek su zgodno rešenje kada nemate vremena za dužu pripremu
Slane pituljice iz kalupa za mafine uvek su zgodno rešenje kada nemate vremena za dužu pripremufoto: Cesarz/Shutterstock

Priprema

  1. Umutite jaja, pa im dodajte jogurt i so. Dodajte vrlo malo ulja, da se kore ne bi lepile.
  2. Iscepkajte kore, pa ih umačite u ovu smesu tako da se dobro natope, pa ih ređajte u korpice za mafine kojima ste obložili kalup.
  3. Odozgo pospite susamom.
  4. Pecite 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Recept mafine sa čokoladom

 

makonda-tracker