(RECEPT)

Ako volite sarme i podvarak, ovo će vas oduševiti! MUSAKA od KISELOG KUPUSA, slasni zimski ručak po starom receptu

0

Ako imate kiseli kupus, isprobajte nešto drugačiji recept i fenomenalnu musaku od kiselog kupusa.

Musaka od kiseog kupusa je idealan spoj ukusa
Musaka od kiseog kupusa je idealan spoj ukusafoto: Mironov Vladimir/Shutterstock

Musaka od kiselog kupusa po starinskom receptu je nešto drugačije na vašoj trpezi i sigurno će vas oduševiti. Ako ste ljubitelji sarme i podvarka, obavezno isprobajte da za ručak pripremite ovakav recept.

 

Sprema se slično kao musaka, ali bez krompira — glavna zvezda je kiseli kupus!

 

Sastojci

 

  • 750g kiselog kupusa
  • 80g pirinča
  • 300ml mleka
  • 8 kašika ulja
  • 100g luka
  • 2 kašike pasiranog paradajza
  • 200g mlevene junetine
  • 200g mlevene svinjetine
  • 100g suve slaninice
  • 2 kašike suvog začina
  • lovorov list
  • so, biber
  • 1 jaje

 

Priprema

  1. Na vrućem ulju kratko propržite luk, slaninicu, junetinu i svinjetinu. Dodajte na kraju paradajz, lovor, začine, pa sve zajedno izmešajte.
  2. U duboku vatrostalnu posudu stavite polovinu naseckanog kiselog kupusa (ako je prekiseo, operite ga), pa nadev od mesa, potom pirinač, a onda drugu polovinu kupusa.
  3. Prelijte mešavinom od mleka i jaja.
  4. Poklopite i stavite u zagrejanu rernu da se peče 40-50 minuta.

Savet: Ako želite da skratite vreme pečenja, prvo propržite kiseli kupus.

 

Bonus video

ROLAT OD MLEVENOG MESA I VITAMINSKA SALATA KAKVU NISTE PROBALI! Pogledajte recept za brzu i ukusnu pripremu

 

makonda-tracker