nije šala

Ključni sastojak za SARMU kao iz BAKINOG SMEDEREVCA: Dodajte ovo u MLEVENO MESO i ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo

0

Možda ste do sada čuli mnogo saveta, ali, verujte, ovaj je zlata vredan

TAJNI SASTOJAK ZA SARMU
TAJNI SASTOJAK ZA SARMU foto: Shutterstock / freeskyline

Sezona slava je uveliko počela, domaćice pripremaju ukusne pikanterije, a neizostavan deo svake slavske trpeze svakako je i sarma. Svaka od njih ih sprema na svoj način i trudi se da bude takva da jednostavno ne možete da joj odolite. 

 

Nakon godina iskustva, jedna stara domaćica otkrila je trik onim mlađim, kako bi i buduća pokolenja mogla da uživaju u sarmi u kakvoj smo mi uživali kao deca. 

Osim odabira kvalitetnih sastojaka, mesa, pirinča, sušenih rebara ili slaninice važno je i u meso dodati jedan sastojak, koji će je učiniti kremastom, sočnom i zbog kojeg ona nikada neće biti suva.

 

Recepata za sarmu ima pregršt na interentu, a mi vam sada otkrivamo tajni sastojak koji se dodaje u meso. U pitanju je svinjska mast.

 

Svinjska mast poboljšava kvalitet mesa, ali i daje posebnu aromu, pa samim tim i jela od mlevenog mesa će biti mnogo lepša. Najbolje je ako koristite svežu mast.

 

TAJNA BAKINE SARME
TAJNA BAKINE SARME foto: Shutterstock/freeskyline

 

Ako se pitate šta je to, evo i objašnjenja. Svežu svinjsku mast skidate sa mesa koje ćete peći ili pržiti i odvajate u kese.

 

Čuvate u zamrzivaču dok vam ne zatreba za mleveno meso, ali pre dodavanja u smesu ona se prvo samelje. Ako nemate svežu mast, slobodno koristite i kupovnu, kao što je ona za kuvanje.

 

Ako imate mogućnost da je kuvate na šporetu na drva, budite sigurni da će biti ista kao ona u kojoj ste uživali kada ju je baka pripremala.

 

makonda-tracker