Lepše od lazanja, a obilno i vrlo ukusno, ovo jelo ćete praviti često
Cilindrični tip lazanja – kaneloni – spadaju u mediteranska jela koja su osvojila svet, a iako se obično vezuju za italijansku kuhinju, oni su i tipično jelo katalonske kuhinje, gde se tradicionalno jelo na praznik Sv. Svefana
.
Ova punjena testenina, može se filovati na razne načine, a ako preferirate sir u odnosu na mleveno meso, ovaj recept za ručak bez mesa je idealan za vas.
Mekani kaneloni filovani sirom i spanaćem imaju božanstven ukus i jednostavno se tope u ustima, a spremaju se očas posla.
Kaneloni sa sirom i spanaćem
Sastojci:
Za kanelone
- 16 komada kanelona
- 400 grama sitnog slanog sira
- 400 grama spanaća
- 1 kašičica belog luka u prahu
- so i biber po ukusu
Za preliv
- 400 ml pavlake za kuvanje
- 100 grama kačkavalja
- 1 kašičica origana
- prstohvat soli i bibera
- 1/2 kašičice muskatnog oraščića
Priprema
- Sitno iseckan spanać spustite na 30 sekundi u ključalu vodu, pa ga odmah izvadite i dobro procedite.
- U jednu činiju stavite sitan sir i spanać, pa to pospite belim lukom u prahu i dodajte so i biber po ukusu. Dobro promešajte.
- Pomešajte pavlaku za kuvanje s muskatnim oraščićem, solju, biberom i origanom, pa uzmite četiri kašike odatle i namažite dno posude za pečenje.
- Punite kanelone tom mešavinom, pa ređajte po dnu premazanom posude za pečenje.
- Zatim to prelijte ostatkom pavlake, pa preko pospite rendanim kačkavaljem.
- Pecite oko pola sata u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.
BONUS VIDEO
Rolat od mlevenog mesa i vitaminska salata
( Glossy )