za pun stomak

Ideja za zasitan RUČAK BEZ MESA: KANELONI sa sirom i sočnim prelivom koji se tope u ustima (RECEPT)

0

Lepše od lazanja, a obilno i vrlo ukusno, ovo jelo ćete praviti često

Kaneloni sa sirom i spanaćem, bez mlevenog mesa, odličan su ručak za celu porodicu
Kaneloni sa sirom i spanaćem, bez mlevenog mesa, odličan su ručak za celu porodicufoto: istetiana/Shutterstock

Cilindrični tip lazanja kaneloni – spadaju u mediteranska jela koja su osvojila svet, a iako se obično vezuju za italijansku kuhinju, oni su i tipično jelo katalonske kuhinje, gde se tradicionalno jelo na praznik Sv. Svefana

.
Ova punjena testenina, može se filovati na razne načine, a ako preferirate sir u odnosu na mleveno meso, ovaj recept za ručak bez mesa je idealan za vas.


Mekani kaneloni filovani sirom i spanaćem imaju božanstven ukus i jednostavno se tope u ustima, a spremaju se očas posla.

Kaneloni sa sirom i spanaćem


Sastojci:


Za kanelone

  • 16 komada kanelona
  • 400 grama sitnog slanog sira
  • 400 grama spanaća
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • so i biber po ukusu


Za preliv

 

  • 400 ml pavlake za kuvanje
  • 100 grama kačkavalja
  • 1 kašičica origana
  • prstohvat soli i bibera
  • 1/2 kašičice muskatnog oraščića


Priprema

  1. Sitno iseckan spanać spustite na 30 sekundi u ključalu vodu, pa ga odmah izvadite i dobro procedite.
  2. U jednu činiju stavite sitan sir i spanać, pa to pospite belim lukom u prahu i dodajte so i biber po ukusu. Dobro promešajte.
  3. Pomešajte pavlaku za kuvanje s muskatnim oraščićem, solju, biberom i origanom, pa uzmite četiri kašike odatle i namažite dno posude za pečenje.
  4. Punite kanelone tom mešavinom, pa ređajte po dnu premazanom posude za pečenje.
  5. Zatim to prelijte ostatkom pavlake, pa preko pospite rendanim kačkavaljem.
  6. Pecite oko pola sata u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.

BONUS VIDEO

Rolat od mlevenog mesa i vitaminska salata

 

makonda-tracker