S piškotama ili s keksom, ova poslastica biće veličanstvenog ukusa, a da biste je napravili potrebno vam je malo sastojaka i svega nekoliko minuta
![kremasti italijanski tiramisu bez piškota](/data/images/2023/10/27/11/374406_kremastiitalijanskitiramisuza5minuta2_ff.jpg?ver=1698397879)
Tiramisu, poslastica koja spada u dragulje italijanske kuhinje, zvanično je jedne od najboljih na svetu, veoma je popularan, a njegovo ime znači "pokupi me" ili "razveseli me".
Teško da bilo ko posle uživanja u tiramisuu neće biti makar trunčicu bolje raspoložen, a ovaj slatkiš po postiže uz pomoć božanstvenog ukusa kafe, slatkog keksa, kakao praha i šlaga, koji treba umutiti što čvršće.
Iako je uobičajeno da se za tiramisu koriste piškote, za ove brze domaće varijante možete upotrebiti bilo koji keks, pa čak i čokoladni, a rezultat će biti dezert koji se pamti.
Sastojci:
- 500 grama šlaga
- 50 grama kakao praha
- 60 grama šećera u prahu
- 300 ml jake kafe
- 500 grama piškota ili bilo kog drugog keksa
![kremasti italijanski tiramisu možete praviti s piškotama ili s bilo kojim drugim keksom](/data/images/2023/10/27/11/374405_kremastiitalijanskitiramisuza5minuta_ff.jpg?ver=1698398181)
Priprema
- Skuvajte jaku kafu, pa joj dodajte tri kašike šećera u prahu.
- Napravite šlag dok ne bude fino gust i čvrst, pa ubacite i tu tri kašike šećera u prahu.
- Umočite svaku piškotu ili keksić u kafu, pa ređajte po kalupu za tortu.
- Potom preko toga nanesite šlag, pa pospite prosejanim kakao prahom.
- Zatim ponovo ređajte keks umočen u kafu, nanesite još jedan sloj šlaga, pa opet pospite kakaoom.
- Stavite u frižider da se stegne i služite uz kaficu.
Pogledajte uputstvo.
BONUS VIDEO
Recept za pirinčane čoko kuglice