Ako obožavate mesne namaze, zamenite ih domaćom paštetom od tunjevine koja se pravi očas posla, a zdravija je i daleko ukusnija
Popularnost veganske kuhinje omogućila nam je da obogatimo posni jelovnik, a jedan od najomiljenijih vege recepata na svetu svakako je onaj za superbrzu riblju paštetu.
Ovaj zasitan namaz, koji će biti gotov očas posla, ima sastojke koji pružaju pikatan ukus i božanstven miris, a predstavlja zdravu i fenomenalnu opciju za doručak i večeru.
Odlično je rešenje kada postite, a kada je jednom probate – sigurno ćete je praviti i cele godine.
Riblja pašteta od tunjevine iz konzerve
Sastojci:
- 2 konzerve tunjevine
- 400 grama belog krompira
- 1 kašičica soka od limuna
- 3 kisela krastavca (može i više, po ukusu)
- 1 kašičica sitno seckanog peršuna
- 160 g posnog majoneza
- 1 kašičica senfa
- so i biber po ukusu
Priprema
- Oljuštite krompir, pa ga isecite na kocke i skuvajte. Dok je još vruć, ispasirajte ga kao za pire.
- Dobro ocedite tunjevinu iz konzerve, pa je u jednoj činiji pomešajte sa sitno seckanim kiselim krastavčićima, peršunom, majonezom, senfom i sokom od limuna.
- Potom to blendajte dok ne dobijete finu i glatku smesu.
- Dodajte u to krompir, pa mešajte dok se ne sjedini.
- Sipajte so i biber po ukusu.
- Prebacite u staklenu teglu i čuvajte u frižideru.
BONUS VIDEO
Otac Gligorije objašnjava kako slaviti POSNU SLAVU
( Glossy )