recept za sve prilike

Za slavu, predjelo, doručak, večeru... Sočna i kremasta SLANA TORTA koja će vas omađijati najlepšim ukusom (RECEPT)

0

Ova slana torta pravi se od tost-hleba i tri fila, a recept je jednostavan.

Dekorišite slanu tortu kao na ovoj fotografiji i dobićete najlepši obrok i za oči i za nepca.
Dekorišite slanu tortu kao na ovoj fotografiji i dobićete najlepši obrok i za oči i za nepca.foto: Michal Cervenansky/Shutterstock

Bilo da pripremate slavu ili, jednostavno, volite slane đakonije, slana torta je oproban i odličan izbor za sve vrste predjela. 

 

Možete eksperimentisati s ukusima, dodavati ono što imate u svojoj kuhinji, a sigurno će u svakoj varijanti ispasti perfektno.

 

Ova slana torta sprema se sa tost-hlebom, koji se premazuje s tri različita fila odličnog ukusa.

Sastojci

 

  • 1 tost hleb
  • 3 čaše pavlake
  • 300 g majoneza
  • 150 g šunke
  • 8 kiselih krastavčića
  • 100 g kačkavalja
  • 3 kuvana jaja
  • 2 kašike kečapa

 

Priprema

  1. Skinite korice s tost-hleba.
  2. Za prvi fil pomešajte 100 g majoneza, 1 pavlaku, naseckanu šunku i kečap.
  3. Za drugi fil pomešajte 100 g majoneza i jedna pavlaka sa 3 krastavčića.
  4. Za treći fil pomešajte preostali majonez, pavlaka, krastavčicći i rendana kuvana jaja.
  5. Poređajte 6 parčića tost-hleba, pa premažite prvim filom. Ređajte tost, pa drugi fil, pa preostali tost i treći fil.
  6. Dekorisati rendanim kačkavaljem ili suhomesnatim i kuvanim jajima po želji.

Savet plus: Tortu je najbolje napraviti dan ranije da bi hleb lepo upio sokove i omekanio.

 

Bonus video

Pohovana šunka punjena sirom i pečurkama

 

makonda-tracker