Ova slana torta pravi se od tost-hleba i tri fila, a recept je jednostavan.
Bilo da pripremate slavu ili, jednostavno, volite slane đakonije, slana torta je oproban i odličan izbor za sve vrste predjela.
Možete eksperimentisati s ukusima, dodavati ono što imate u svojoj kuhinji, a sigurno će u svakoj varijanti ispasti perfektno.
Ova slana torta sprema se sa tost-hlebom, koji se premazuje s tri različita fila odličnog ukusa.
Sastojci
- 1 tost hleb
- 3 čaše pavlake
- 300 g majoneza
- 150 g šunke
- 8 kiselih krastavčića
- 100 g kačkavalja
- 3 kuvana jaja
- 2 kašike kečapa
Priprema
- Skinite korice s tost-hleba.
- Za prvi fil pomešajte 100 g majoneza, 1 pavlaku, naseckanu šunku i kečap.
- Za drugi fil pomešajte 100 g majoneza i jedna pavlaka sa 3 krastavčića.
- Za treći fil pomešajte preostali majonez, pavlaka, krastavčicći i rendana kuvana jaja.
- Poređajte 6 parčića tost-hleba, pa premažite prvim filom. Ređajte tost, pa drugi fil, pa preostali tost i treći fil.
- Dekorisati rendanim kačkavaljem ili suhomesnatim i kuvanim jajima po želji.
Savet plus: Tortu je najbolje napraviti dan ranije da bi hleb lepo upio sokove i omekanio.
Bonus video
Pohovana šunka punjena sirom i pečurkama
( Glossy )