recept

I TORTA, i sitni kolači — SVE U JEDNOM! KEKS-TORTA sa bombicama je prava EKSPLOZIJA najlepših ukusa

0

Isprobajte za slavu ili bilo koju priliku neobičan recept koji kombinuje i tortu i sitne kolače!

Torta s plazma bombicama
Torta s plazma bombicamafoto: PRINTSCREEN/YT/ COOKRATE - CAKES

Ako tražite recepte za slatkiše bez pečenja, koji olakšavaju posao zauzetim domaćicama, isprobajte ovaj!

 

U pitanju je torta koja u sebi sadrži "bombice", poput sitnih kolača, ima mnogo keksa za ljubitelje istog, ali i kremastog ukusa pudinga. 

 

Neobična kombinacija i sam izgled ovog kolača oduševiće vas, a tek koliko je ukusan! Zasladite se i uživajte ili poslužite za slavu.

 

Sastojci:

 

  • 750 ml mleka
  • 80 g pudinga od vanile
  • 150 g šećera
  • 150 ml slatke pavlake
  • 600 g keksa

 

Za keks-bombice:

 

  • 200 g mlevene plazme
  • 100 g kokosa
  • 150 g putera

 

Za kakao premaz:

 

  • 150 g šećera
  • 30 g kakaoa
  • 1 kašika mleka
  • 50 g putera

 

Za glazuru:

 

  • 150 g mlečne čokolade
  • 80 ml slatke pavlake.

 

 

Priprema:

 

  1. U šerpi pomešajte 500 ml mleka i šećer, pa skuvajte.
  2. Za to vreme, u posudi pomešajte puding od vanile sa 250 ml mleka, pa sjedinite da nema grudvica. Smesu sipajte u zagrejano mleko, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprekidno mešanje.
  3. Sipajte u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru da se hladi oko sat vremena.
  4. U fil od vanile dodajte umućenu slatku pavlaku, pa pola fila sipajte u vatrostalnu posudu, na prethodno poređali keks.
  5. Izravnajte, pa poređajte još jedan sloj keksa. Zatim sipajte i drugu polovinu fila.
  6. Istopite šećer, kakao i mleko, pa kada krene da ključa, sklonite sa šporeta i dodajte puter. Mešajte dok se ne istopi.
  7. Premažite kakao preliv preko fila.
  8. Mlevenu plazmu pomešajte sa kokosom, pa dodajte istopljeni puter. Sjedinite smesu, pa oblikujte manje kuglice i ređajte preko kakao premaza.
  9. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko kuglica. Stavite u frižider na 2 sata ili više, dok se skroz ne učvrsti i ohladi.

Bonus video

Domaća nutela

 

makonda-tracker