Kada je reč o sitnim kolačima za slavsku trpezu, važno je da budu i ukusni i dekorativni, a s ovim čokoladnim trouglićima nema greške
Slatko posluženje na slavi obično su raznovrsni sitni kolači koji su vrlo praktični za serviranje i izgledaju ukrasno na stolu, a najpopularnije su domaće bajadere, vanilice, orasnice...
Međutim, ako želite da probate nešto novo ove godine, obavezno iznenadite svoje goste domaćim tobleronama koje se prave s medom i miluju nepca punim i intenzivnim ukusom.
Za to će vam biti potrebna samo tri sastojka i trouglasti kalup za kolače, a ako ga nemate – sipajte smesu u bilo koji i sigurno će izgledati božanstveno!
Sastojci:
- 250 grama čokolade za kuvanje
- 100 grama meda
- 80 grama sirovih badema (možete koristiti 40 grama orašastih plodova i 40 grama izlomljenog keksa, ali ne morate)
Priprema
- Otopite čokoladu u šerpici, pa je pomešajte s medom i mešajte na tihoj vatri još pola minuta.
- Potom u do dodajte sitno seckane bademe (ili bilo koje druge orašaste plodove), pa sve dobro promešajte.
- Sipajte smesu u trouglasti kalup, pa ga obložite folijom.
- Stavite u frižider da odstoji preko noći i da se lepo stegne.
- Sutradan secite na trougliće.
BONUS VIDEO
Recept za pirinčane čokoladne kuglice
( Glossy )