+ najbolji recept

Gotovo svi ga stavljamo, ali to nije dobra ideja: Jedan sastojak čini OMLET značajno manje ukusnim i bolje je izbeći ga

0

Svi mislimo da je najlakša stvar napraviti omlet, ali postoje cake koje ga čine manje ukusnim.

Jedan sastojak daje isuviše 'vodenast' ukus omletu i bolje je izbeći ga.
Jedan sastojak daje isuviše "vodenast" ukus omletu i bolje je izbeći ga.foto: Tatiana Volgutova/Shutterstock

Omlet je mnogima omiljeni doručak, a premda se sprema jako jednostavno i od minimalno sastojaka, mnogi šefovi kuhinja imaju neke svoje varijante s različitim izmenama za fantastičan ukus.

 

Ipak, kako navodi Ekspres, mnogi prave ogromnu grešku kada spremaju omlet, dodajući mu sastojak koji ne bi trebalo.

 

Ako mislite da je vaša metoda spremanja omleta oprobana, možda niste ni svesni da pravite grešku koji bi bilo bolje izbegavati, a ključ svega je jedan običan sastojak.

Kako navodi Eggs, dodaci koje stavljate u omlet važni su i ne treba olako da ih stavljate. U članku koji su naslovili Kako da spremite savršen omlet, navodi se da je prvi korak pažljivo spremanje nadeva. Šta god da stavljate u omlet treba da se skuva ranije, jer neće imati vremena da se spremi u tiganju za vreme prženja omleta.

 

Paradajz nije idealan sastojak omleta
Paradajz nije idealan sastojak omletafoto: Shutterstock, Teresa Kasprzycka

Takođe se navodi da je važno da ne bude previše vode u sastojcima, jer, kad se zagreju, neki od njih, kao što je paradajz, zapravo prave "vodenast i neprijatan ukus".

 

 

Zato se navodi da je, umesto paradajza, bolje staviti paprike, pečurke, sir, avokado...

Recept za omlet:

 

  • 2 ili 3 jaja
  • kašika vode ili mleka
  • maslac ili ulje
  • sir, pečurke, paprika...

 

Priprema:

  1. Umutite jaja s mlekom, soli i biberom. Lepo pomešajte belance i žumance.
  2. Zagrejte tiganj s maslacem na srednjoj temperaturi. Kad je tiganj vruć, sipajte jaja i spatulom polako pomerajte jaja s ivice do centra tiganja.
  3. Ne sipajte sastojke dok jaje izgleda "vlažno", već tek kad se "stvrdne dovoljno".
  4. Kad ste sipali nadev, preklopite omlet i pustite još malo da se doprži.

Bonus video

Jaje na oko s feta sirom

 

makonda-tracker