uvek uspeva!

Biće MEKANE i imati ISTI UKUS kad se ohlade: Najlepše PALAČINKE za koje vam ne trebaju dodatni sastojci – samo ovaj trik

0

Umesto da komplikujete recept i gubite više vremena i novca, probajte da pripremite palačinke na ovaj način i biće najlepše koje ste probali

mekane i savitljive palačinke bez dodatnih sastojaka, samo uz jedan koristan trik
mekane i savitljive palačinke bez dodatnih sastojaka, samo uz jedan koristan trikfoto: viennetta, Shutterstock

Palačinke su omiljeni izbor za doručak ili večeru širom sveta, a u zavisnosti od kuhinje, svi ih pravimo na različite načine.


Američke palačinke su deblje i manje savitljive, japanske su manje i vazdušastije, a u Evropi se obično prave crêpe – tanke palačinke koje se posle filovanja urolaju.


S njima, međutim, često nismo sigurni šta ćemo dobiti jer mogu da ispadnu vrlo žilave, mogu da se lome prilikom motanja, mogu da budu jestive samo dok su tople... Ali postoji sjajan način da palačinke zadrže izvanredan ukus i budu mekane i fleksibilne i nakon što se ohlade!

 

Najbolje od svega je što vam ne trebaju nikakvi dodatni sastojci – samo mala izmena u tome kako ih pravite.

 

Meke palačinke prave se lako uz ovaj trik
Meke palačinke prave se lako uz ovaj trikfoto: Jacek Chabraszewski, Shutterstock
  • Kako da palačinke budu mekane i vazdušaste?


Naime, u većini recepata za klasične palačinke među sastojcima su jaja, koja obično razmutimo i dodajemo šećer, brašno itd.

 

Da bi vam bile mekanije i vazdušastije, najpre je potrebno da odvojite belanca od žumanaca. Potom umutite žumanca sa ostalim sastojcima, a u odvojenoj činiji mikserom umutite belanca u sneg.

 

Nakon toga, postepeno kašikom dodajte belanca u smesu za palačinke, pažljivo kako se ne bi "izduvala".


Zatim ih pržite kao inače, a rezultat će biti izvanredan.

 

BONUS VIDEO

Barbi pasta

 

makonda-tracker